Educació, Cultura i Esport
Cultura

L’IVC celebra el Dia Mundial del Teatre amb la presentació de les publicacions del V Laboratori Insula Dramataria

27/03/2023
L’IVC celebra el Dia Mundial del Teatre amb la presentació de les publicacions del V Laboratori Insula Dramataria
  • Els autors i autores de les publicacions son Iria Márquez, Paz Palau, Carles Alberola i Sergio Serrano

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Teatre, aquest 27 de març, s’han presentat els quatre textos publicats per l’Institut Valencià de Cultura corresponents al V Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera 2022.

Es tracta de ‘Stellae’, d’Iria Márquez; ‘Aquí los árboles también son verdes’, de Paz Palau; ‘15 minuts amb tu’, de Carles Alberola, i ‘La Mancha’, de Sergio Serrano. Els llibres es podran comprar en el web de l’IVC i en la llibreria LLIG de la Generalitat Valenciana.

En l’acte de presentació, els quatre autors i autores han estat acompanyats pel director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García; pel coordinador del laboratori, Paco Zarzoso, i pel tutor extern i autor del pròleg de les publicacions, Roland Schimmelpfennig.

Així mateix, s’han fet públics els noms dels autors que formaran part de la VI edició del Laboratori Insula Dramataria 2023. Es tracta d’Arantxa Cortés, Mertxe Aguilar, Manu Valls i Borja López Collado. Quatre autors seleccionats entre 61 propostes enviades a la convocatòria del laboratori per a 2023, la qual cosa suposa un rècord de participació respecte d’anys anteriors.

En l’edició de 2023, aquests quatre autors i autores comptaran amb la tutoria externa del dramaturg valencià i universal José Sanchís Sinisterra. El treball d’escriptura dins del laboratori s’allargarà durant huit mesos; a continuació, es faran unes lectures dramatitzades, entre novembre i desembre, al Teatre Rialto, i la versió final dels textos s’enviaran per a ser publicats en el primer trimestre de 2024.

Al llarg d’aquestes sis edicions del Laboratori Insula Dramataria hauran passat 29 dramaturgues i dramaturgs valencians de diverses generacions i amb una gran diversitat d’estils d’escriptura.

Dins de l’acte s’ha presentat, també, un cicle d’audicions dels huit textos de la tercera i quarta edicions del laboratori. Un cicle, anomenat ‘Teatre a cau d’orella’, que es farà en col·laboració amb el Consell Territorial de SGAE a la Comunitat Valenciana durant el mes de maig. El públic assistent al Centre Cultural SGAE de València podrà escoltar les obres de Paula Llorens, Víctor Sánchez Rodríguez, Lucía Sáez, Xavier Puchades, Paco Romeu, Gemma Miralles, Guadalupe Sáez i Xavo Giménez, en format radioteatre mitjançant un sistema d’auriculars sense fil per tal de fer l’experiència més immersiva i captar tots els matisos de la interpretació actoral i l’univers sonor de la producció.

Galeria d'imatges