President
Reunió lloc de comandament avançat

Ximo Puig destaca la coordinació dels equips que treballen en l’extinció de l’incendi que afecta l’Alt Millars, que ha permés controlar el perímetre

27/03/2023
Ximo Puig destaca la coordinació dels equips que treballen en l’extinció de l’incendi que afecta l’Alt Millars, que ha permés controlar el perímetre
  • El president de la Generalitat i el president del Govern, Pedro Sánchez, han mantingut una reunió amb els responsables de l'extinció de l'incendi forestal que afecta l'Alt Millars
  • Destaca que s'ha frenat l'evolució a pesar que continuen actius dos focus
  • El president del Govern, Pedro Sánchez, ha garantit “el compromís del Govern d'Espanya” amb la recuperació de les zones danyades

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la coordinació dels equips que treballen en l’extinció de l’incendi que afecta la comarca de l’Alt Millars, que ha permés controlar el perímetre.

Així ho ha manifestat el president després de mantindre una reunió, junt amb el president del Govern, Pedro Sánchez, amb els responsables de l’extinció de l’incendi forestal que afecta l’Alt Millars.

Després de la reunió, el cap del Consell ha destacat que el treball conjunt de tots els equips que treballen en la zona ha fet possible “frenar l’evolució”, malgrat els moments d’“extrema dificultat” que s’han succeït en les últimes hores i que mantenen dos focus “molt actius”.

Així mateix, ha insistit en l’“enorme dificultat” que ha suposat l’escenari “triple 30” en el qual s’ha desenvolupat l’incendi, ja que s’han registrat, al mateix temps, vents superiors als 30 quilòmetres, una humitat inferior al 30 % i una temperatura molt pròxima als 30 graus.

Ximo Puig ha subratllat que la prioritat del Consell és “garantir la seguretat de les persones afectades i de les que treballen en l’extinció”, i per això ha recordat que “és fonamental” que no hi haja “pèrdues humanes”.

En la seua intervenció, el cap del Consell també ha traslladat a Pedro Sánchez el seu agraïment per “la solidaritat i el suport” manifestats pel Govern d’Espanya, i ha valorat l’esforç que estan fent els equips d’extinció que treballen “amb determinació, esforç i compromís” per a combatre el foc.

Compromís del Govern d’Espanya

Per la seua banda, el president del Govern ha reiterat “el compromís del Govern d’Espanya” amb la recuperació de les zones danyades, i ha assegurat als alcaldes dels municipis afectats que les delegacions del Govern posaran a la seua disposició “els recursos humans necessaris per a donar-hi resposta, garanties i seguretat”.

Un altre dels aspectes en els quals ha insistit és el “comandament únic” que s’ha desplegat en l’extinció, que ha permés reforçar la “coordinació i la cooperació” de les comunitats autònomes davant de l’incendi.

En aquest context, ha recordat que l’emergència climàtica “és una crisi actual i urgent que causa drames i danys”, i per això ha apel·lat al “compromís i la coordinació” per a pal·liar aquest impacte “tan intens al Mediterrani”.

El cap de l’executiu també ha demanat extremar les precaucions i ha dedicat paraules d’agraïment als que “treballen en la primera línia” de l’incendi. A més, ha celebrat la recuperació dels 14 bombers ferits lleus, dels quals ha destacat el seu “compromís, obstinació i professionalitat”.

Finalment, ha traslladat la seua gratitud a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, la Unitat Militar d’Emergència, els Bombers, la Creu Roja i les sis comunitats autònomes que estan desplegades en la zona, a més de totes les persones voluntàries que hi han participat d’alguna manera.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig