Sanitat Universal i Salut Pública
Formació Sanitària Especialitzada

L’Hospital de La Ribera celebra la jornada de portes obertes per a residents

28/03/2023
L’Hospital de La Ribera celebra la jornada de portes obertes per a residents
  • Segons l'última enquesta de satisfacció, 9 de cada 10 residents tornarien a triar el Departament de Salut per a dur a terme la seua formació sanitària especialitzada
  • La Ribera ofereix, enguany, 36 places d'un total de 20 especialitats
  • En 19 anys, més de 400 residents han triat els centres sanitaris del Departament de Salut de la Ribera per a arribar a ser especialistes

L’Hospital Universitari de La Ribera ha celebrat, aquest matí, la seua jornada de portes obertes per a residents, amb l’objectiu que els futurs i futures especialistes en Medicina, Farmàcia, Infermeria i Psicologia coneguen, de primera mà, l’oferta formativa del centre hospitalari i, per extensió, de tot el Departament de Salut.

Així, les persones titulades recentment han conegut els diversos programes docents de les 20 especialitats que enguany ofereix l’hospital d’Alzira i els seus centres de salut, de les quals ofereix 36 places: Anestesiologia i Reanimació, Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Farmàcia Hospitalària, Geriatria, Infermeria Geriàtrica, Medicina Familiar i Comunitària, Infermeria Familiar i Comunitària, Medicina Intensiva, Medicina Interna, Microbiologia, Obstetrícia i Ginecologia, Infermeria Obstetricoginecològica (Matrona), Oftalmologia, Pediatria i Àrees Específiques, Psiquiatria, Psicologia Clínica, Infermeria de Salut Mental, Radiodiagnòstic i Urologia.

Cal assenyalar que l’Hospital Universitari de La Ribera és l’únic centre de la Comunitat Valenciana acreditat per a impartir l’especialitat de Geriatria.

Els tutors i tutores i altres residents han sigut els encarregats d’explicar als futurs especialistes el funcionament de cada servei i solucionar-los els dubtes, per a orientar-los en l’elecció tant de l’especialitat com del centre on duran a terme la seua formació especialitzada.

El Departament de Salut de la Ribera fa 19 anys que ofereix aquesta classe de formació. Durant tot aquest temps, 408 residents han triat els centres sanitaris del Departament de Salut per a arribar a ser especialistes.

Segons l’última enquesta de satisfacció que s’ha fet, 9 de cada 10 residents de la Ribera tornarien a triar aquest departament de salut per a realitzar la formació sanitària especialitzada.

Així, els residents enquestats atorguen 8,3 punts sobre 10 al Departament de Salut i valoren especialment aspectes com el suport i la implicació del tutor, el pla formatiu per especialitat, l’assistència a congressos i jornades, i la supervisió en les guàrdies.

Galeria d'imatges