President
Inflació

Ximo Puig anuncia un Bo Cistella de la Compra que beneficiarà 500.000 persones amb una ajuda de 90 euros per a la compra d’aliments

28/03/2023
Ximo Puig anuncia un Bo Cistella de la Compra que beneficiarà 500.000 persones amb una ajuda de 90 euros per a la compra d’aliments
  • El programa està dotat amb 48,44 milions a càrrec de la Generalitat, arrancarà a l'abril i es podrà sol·licitar fins al 15 de juliol
  • El bo funcionarà com una targeta-moneder de prepagament que es podrà utilitzar en qualsevol supermercat o comerç d'alimentació de la Comunitat Valenciana
  • La mesura està destinada a persones residents a la Comunitat Valenciana, la unitat de convivència de les quals no supere una renda anual de 21.000 euros 
  • El president de la Generalitat ha presentat la iniciativa en un acte que ha comptat amb la participació de la CEV i al qual han assistit representants de les associacions d'empreses distribuïdores i del xicotet comerç
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa del Bo Cistella de la Compra, que beneficiarà unes 500.000 persones amb una ajuda de 90 euros destinada al pagament d'aliments en qualsevol establiment del sector de l'alimentació de la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha presentat la iniciativa en un acte celebrat al Palau, que ha comptat també amb la participació del president de la CEV, Salvador Navarro, i al qual han assistit representants d'empreses distribuïdores i del xicotet comerç, així com sindicats i associacions de consum.

El programa estarà dotat amb 48,44 milions a càrrec de la Generalitat, i la possibilitat de sol·licitar el bo s'iniciarà a l'abril i finalitzarà el 15 de juliol. En concret, funcionarà com una targeta-moneder de prepagament, i la ciutadania disposarà de 4 mesos des de l'emissió d'aquesta per a gastar els 90 euros en la compra d'aliments. 

Podran beneficiar-se d'aquest bo d'ajuda per a la cistella de la compra les persones residents a la Comunitat Valenciana amb una renda familiar anual que no haja superat els 21.000 euros en 2021.

Així mateix, l'ajuda és compatible amb l'ingrés mínim vital, la renda valenciana d'inclusió i també amb l'ajuda del Govern d'Espanya de 200 euros, que està oberta fins al 31 de març de 2023. 

Amb aquests requisits, s'estima que l'ajuda puga arribar fins a les 500.000 persones beneficiàries, amb un impacte econòmic total de 48,44 milions d'euros per al supòsit que tots els potencials beneficiaris perceben l'ajuda.

Ximo Puig ha subratllat que es tracta d'una mesura que arriba fins "al cor de les economies domèstiques" i que ho fa des del diàleg i des de la col·laboració publicoprivada. 

"Davant de la situació propiciada per la guerra criminal iniciada per Putin, es podia optar pel que se salve qui puga o per multiplicar l'acció pública basada en la justícia social i treballar per la majoria, i hem triat la segona opció", ha indicat també el cap del Consell.

Puig, que ha subratllat també que tractar d'ajudar qui més ho necessita constitueix una "exigència ètica", ha agraït l'esforç de les entitats que han fet possible aquest acord.

A més, de manera complementària i en col·laboració amb el programa Bo Cistella de la Compra de la Generalitat, les grans distribuïdores de l'alimentació de la Comunitat Valenciana i un sector del xicotet comerç donaran fins a un milió d'euros a ONG i associacions sense ànim de lucre per a l'adquisició d'aliments, tal com ha explicat Salvador Navarro.

Sol·licitud telemàtica

El procediment per a la sol·licitud telemàtica serà senzill i simplificat, i també s'oferirà suport per mitjà de les associacions de consumidors i consumidores i d'ONG, per a arribar a les persones que tinguen dificultats per a fer la petició.

Una vegada feta la revisió de les sol·licituds i de la documentació presentada per les persones interessades, es remetrà un SMS o un correu electrònic informatiu sobre la resolució i la recollida del Bo Cistella de la Compra.

A l'acte han assistit representants de la CEV, dels sindicats CCOO i UGT, de l'Associació Nacional de Grans d'Empreses de Distribució (ANGED), de l'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana (ASUCOVA), així com de Confecomerç i d'associacions de consum.

Tota la informació pot consultar-se en la pàgina web bonocesta.gva.es.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig