Hisenda i Model Econòmic

Arcadi España assenyala l’avaluació de les polítiques de despesa com a “la millor eina per a optimitzar l’ús dels fons públics i oferir serveis de qualitat a la ciutadania”

28/03/2023
Arcadi España assenyala l’avaluació de les polítiques de despesa com a “la millor eina per a optimitzar l’ús dels fons públics i oferir serveis de ...
  • L'IVIE estudia les millores necessàries per a avançar en l'eficàcia en l'assignació de recursos de l'Administració
  • El conseller ha participat en la clausura de la jornada L'Avaluació de les polítiques públiques i la millora en l'eficiència de l'Administració

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha assenyalat aquest dimarts l’avaluació de les polítiques de despesa com a “la millor eina per a optimitzar l’ús dels fons públics i oferir serveis de qualitat a la ciutadania”. En aquests termes s’ha pronunciat el responsable de les finances valencianes durant la clausura de la jornada L’avaluació de les polítiques públiques i la millora en l’eficiència de l’Administració de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), organisme representat per Juan Pérez.

En aquest fòrum, l’objectiu del qual és sensibilitzar els gestors públics sobre la importància de l’avaluació de polítiques en l’Administració autonòmica i les possibilitats que hi ha en aquest àmbit, el conseller ha assenyalat que un objectiu “fonamental” de la Generalitat és “poder realitzar anàlisis detallades” de l’efectivitat de les polítiques públiques abans d’executar-les i el desenvolupament d’avaluacions posteriors, “perquè els resultats ens servisquen de guia en el disseny de polítiques tan concordes com siga possible a les necessitats dels valencians i valencianes”.

Així, el titular d’Hisenda ha destacat el treball de l’IVIE, entitat que realitza tres propostes per a implementar un pla estratègic d’avaluació de polítiques de despesa del sector públic valencià.

En primer lloc, el conseller s’ha referit a l’aplicació pràctica de l’avaluació a través de l’establiment d’un protocol d’avaluació ex-ante per a les polítiques de despesa de les diverses conselleries, així com la posada en funcionament de programes pilot d’avaluació ex-post en un reduït nombre de polítiques públiques seleccionades per la seua rellevància.

En segon lloc, enfortir i desenvolupar els marcs pressupostaris mitjançant la incorporació de més especificacions en les estimacions d’ingressos i despeses, i elevant-ne l’aprovació al Consell amb caràcter previ a l’elaboració del projecte de pressupostos. Finalment, implementar un sistema d’indicadors adequat per a mesurar l’eficàcia de les polítiques de despesa del Govern Valencià.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats