Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Movilidad sostenible

La Generalitat adjudica per 4,4 milions d'euros la compra de vehicles elèctrics i punts de recàrrega per a disminuir les emissions de gasos del TRAM de Castelló

30/03/2023
La Generalitat adjudica per 4,4 milions d'euros la compra de vehicles elèctrics i punts de recàrrega per a disminuir les emissions de gasos del ...
  • Els nous vehicles substituiran els actuals de dièsel que fan el recorregut per la façana marítima i se sumaran als elèctrics que ja funcionen des de l'UJI fins al Grau
  • La consellera d'Obres Públiques ha destacat que també s'ha aprovat el projecte de remodelació de les parades d'autobusos de la façana marítima i s'està iniciant la contractació de les obres

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat per un total de més de 4,4 milions d'euros, l'adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega amb l'objectiu de disminuir les emissions de gasos del TRAM de Castelló i contribuir a la descarbonització de la ciutat, segons ha informat la consellera Rebeca Torró.

Així, s'ha adjudicat per 3.214.970 euros la compra de quatre vehicles elèctrics per a realitzar qualsevol recorregut de la línia del TRAM mitjançant la utilització exclusiva de bateries.

Aquests vehicles, que comptaran amb fons Next Generation de la Unió Europea, a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència, substituiran els tres vehicles dièsel que actualment cobreixen el recorregut per la façana marítima de Castelló des de la parada del Grau pel camí del Serradal i l'avinguda Ferrandis Salvador pel camí del Mascarat (al costat de l'aeròdrom).

A més, la Conselleria també ha adjudicat per 1.045.022 euros la compra i instal·lació de dos punts de recàrrega ràpida en la capçalera del Grau de Castelló, així com els serveis de coordinació i seguiment dels subministraments, la gestió del lliurament del material de transport i els dos punts de càrrega ràpida per un total de 183.968 euros.

Complementàriament a aquestes adjudicacions, la consellera ha assenyalat que s'ha aprovat el projecte de remodelació de les parades d'autobusos de la façana marítima, i s'inicia la contractació de les obres, “de manera que aquestes parades adquirisquen les característiques necessàries per a prestar el servei adequat amb els nous autobusos”.

Com ha explicat Rebeca Torró, “la millora de la qualitat del transport públic és un objectiu prioritari de la Generalitat i implica tot el que fa referència als vehicles i el que està relacionat amb les instal·lacions d'accés, com són les parades i les estacions d'autobusos o intermodals”.

Per a la titular de Mobilitat del Consell, “un transport públic eficaç i eficient comença en el punt de recollida dels viatgers i viatgeres, ha de ser accessible i còmode, també cada dia es torna més important, que siga més sostenible i menys contaminant”.

En aquest sentit, el tram principal del servei del TRAM de Castelló, que efectua el recorregut des de la Universitat Jaume I fins al Grau, ja es presta mitjançant sis vehicles elèctrics (Solaris) alimentats per catenària i amb bateries per a poder circular pel centre de la ciutat on no es disposa de catenària.

Donades les característiques de l'explotació, la Conselleria ha descartat la instal·lació de punts de càrrega lenta en les seues instal·lacions, ja que no són compatibles amb la utilització per altres vehicles d'altres línies gestionades per concessionaris diferents. La solució adoptada serà, per tant, la instal·lació de punts de càrrega ràpida en la capçalera del Grau, en les mateixes parades del TRAM, que seran propietat de la Generalitat i puguen donar servei a diferents vehicles de diferents concessions que allí conflueixen.

Galeria d'imatges