Educació, Cultura i Esport
Educació

Tamarit: “El curs que ve tindrem unes 6.000 places noves amb la implantació de més oferta de títols d’FP”

30/03/2023
Tamarit: “El curs que ve tindrem unes 6.000 places noves amb la implantació de més oferta de títols d’FP”
  • Més de 6.000 alumnes d’ESO i Batxillerat de 70 centres educatius visiten Fira València amb motiu del campionat autonòmic Skills CV
  • Un total de 292 alumnes d’FP de 110 centres participen en les 40 finals autonòmiques de destreses professionals, 12 de les quals són de demostració

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat les Skills valencianes, els campionats d’FP autonòmics que, del 27 al 31 de març, reuneixen a Fira València 292 alumnes d’FP de 110 centres educatius de tot el territori en les 40 finals de destreses professionals. 12 de les destreses són de demostració, i les 28 restants, de competició, i en aquestes es triaran les persones que integraran la selecció de l’FP valenciana que anirà a les Skills estatals de gener de 2024 a Madrid.

La consellera ha aprofitat la visita a les Skills autonòmiques que organitza el seu departament per a anunciar que “estem ultimant l’ampliació de l’oferta d’FP per al curs que ve i prompte us explicitarem tota la implantació de titulacions noves, però ja us podem avançar que de segur que tindrem unes 6.000 places amb la implantació de més titulacions de graus bàsic, mitjà i superior, i cursos d’especialització”.

Respecte a les competicions d’habilitats d’FP, Raquel Tamarit ha destacat que “les Skills autonòmiques són un valuós aparador de difusió de l’FP valenciana, que reuneix totes les famílies de Formació Professional que oferim en el nostre sistema educatiu y la visita d’alumnat dels instituts per a conéixer de primera mà la formació en les diferents titulacions és un incentiu perquè descobrisquen l’ampli ventall d’oferta que tenim, i això els pot ajudar moltíssim a triar un itinerari formatiu quan finalitzen l’ESO, o també el Batxillerat".

"És també una trobada magnífica perquè totes les persones que ja tenen estudis, però que estan pensant de tornar a estudiar per a ampliar la seua formació específica, vinguen i descobrisquen que l’FP valenciana està preparada i és molt flexible: atén les necessitats de cada persona", ha assenyalat.

Així mateix, la consellera ha explicat que "els itineraris de la nostra FP són garantia d’una altíssima ocupabilitat futura en llocs de treball dignes, per això animem a tota la societat a passar per ací, i més ara, que ja hem publicat el calendari d’admissió per al curs que ve en FP, que serà del 22 al 30 de maig”.

Durant aquesta setmana passaran per Fira València més de 6.000 alumnes d’ESO i Batxillerat de 70 instituts de totes les comarques: “Any rere any, estem augmentant l’oferta de títols d’FP, que, a més, estan molt relacionats amb cada entorn del sector productiu de cada zona, per a establir uns ponts ferms entre formació i món empresarial i industrial. Hem incrementat les places més d’un 30 % des de 2015, fins a arribar a les quasi 142.000 d’aquest curs, amb titulacions noves que amplien el nostre catàleg formatiu, i incrementant un 50 % la plantilla de professorat d’aquesta etapa educativa, ja que s’ha passat de 5.000 a 8.300 docents en els últims 7 anys”, ha detallat la consellera d’Educació.

Participants en les Skills CV 2023 per comarques 

En les Skills CV de 2023 participen 92 estudiants d’FP de 34 centres educatius de 16 municipis de les comarques d’Alacant. D’aquests alumnes, 72 participaran en les finals de competició i els 20 restants ho faran en les modalitats de demostració.

De les comarques de Castelló acudeixen a les Skills autonòmiques 32 alumnes de 14 centres educatius de 7 municipis. D’aquests, 17 participen en les finals de competició i 15 en les de demostració.

En el cas de les comarques de València en són 168 els alumnes participants. Pertanyen a 62 centres de 31 municipis. En les finals de competició participen 111 d’aquests alumnes i els 57 restants ho faran en la modalitat de demostració.

Hi ha 28 modalitats de competició i 12 d’exhibició. Les 28 finals de competició abasten totes les especialitats formatives de la pràctica totalitat de les 25 famílies professionals que integren l’FP valenciana. A banda, les 12 modalitats de demostració que s’han incorporat enguany a les Skills CV mostren un ampli ventall d’habilitats professionals que inclouen, entre altres destreses, l’atenció dermofarmacèutica, el ‘cloud computing’, l’aparadorisme, les Falles, les escenografies i els decorats, la gestió de l’aigua, la joieria i la tecnologia de laboratori químic.

Totes les persones interessades a descobrir aquests estudis tenen al seu abast tota la informació en el portal de la Formació Professional valenciana FP, on, de manera clara, àgil i dinàmica, poden descobrir els diferents itineraris formatius i saber què han d’estudiar per a treballar en la professió que més els agrade.

Galeria d'imatges