Justícia, Interior i Administració Pública

La Generalitat obri al juny el termini per a sol·licitar les beques de 700 euros mensuals per a persones opositores

01/04/2023
La Generalitat obri al juny el termini per a sol·licitar les beques de 700 euros mensuals per a persones opositores
  • Podran sol·licitar aquesta ajuda menors de 35 anys amb titulació acadèmica que estiguen preparant l’oposició per al grup A de la Generalitat
  • L’objectiu del programa és garantir la igualtat en l’accés a l’ocupació pública i que la condició econòmica de les famílies no supose un obstacle

La Generalitat Valenciana, per mitjà de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, obrirà el pròxim mes de juny el termini per a sol·licitar la beca de 700 euros al mes per a persones joves opositores a l’Administració pública valenciana.

Podran sol·licitar aquesta ajuda, que és prorrogable durant tres anys, les persones menors de 35 anys amb titulació universitària per a la preparació d’oposicions d’accés al grup A de l’Administració autonòmica.

El Consell ha modificat el decret pel qual es regulen les bases del Programa 500 per a augmentar les ajudes econòmiques de 500 a 700 euros mensuals, amb l’objectiu de fer front a la inflació. A més, també s’ha ampliat l’edat límit per a accedir al programa de beques, que passa dels 30 als 35 anys. Per a la concessió d’aquestes beques es tindrà en compte la situació econòmica familiar i la nota acadèmica dels aspirants.

El període de duració de l’ajuda s’establirà en cada convocatòria, sense que en cap cas puga excedir d’un màxim de dotze mesos, a comptar del dia que s’indique en la resolució de concessió corresponent. Les ajudes se sol·licitaran en cada convocatòria.

La finalitat del programa és facilitar la incorporació de persones joves qualificades a la funció pública valenciana i corregir els obstacles econòmics que puguen dificultar l’accés en condicions d’igualtat a determinades places.

Galeria d'imatges