Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transporte público

La Generalitat inicia les obres del canó de vianants que connectarà l'estació de Xàtiva amb la línia 10 de Metrovalencia

30/03/2023
la consellera con los responsables y trabajadores de la obra
  • Rebeca Torró ha destacat la “connexió ràpida i fluida” per als usuaris de la nova L10 amb una de les estacions “més cèntriques i transitades de la xarxa, situada al costat de l'estació del Nord, parades d'autobusos i de taxis, per tal d'afavorir la intermodalitat”.
  • El pressupost de les obres supera els 16,5 milions d'euros, IVA inclòs, i finalitzaran per a permetre'n l'obertura al públic l'estiu de 2024

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha assistit a l'inici de les obres de construcció de la connexió subterrània per als vianants entre les estacions de Xàtiva i Alacant de la línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia que realitza la Generalitat a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Torró, acompanyada per la secretària autonòmica, María Pérez, i la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, ha explicat que “aquesta actuació compta amb un pressupost de 16.580.630 euros, IVA inclòs, i estarà finalitzada l'estiu del pròxim any, moment en què el canó s'obrirà al públic per a permetre el trànsit d'usuaris de metro”.

A més, ha celebrat que “aquesta intervenció farà possible una connexió ràpida i fluida de les persones usuàries de les línies 3, 5 i 9 del metro per a realitzar un transbord amb la nova línia 10 del tramvia”.

Els treballs que cal realitzar comportaran el tall del trànsit rodat per fases en diversos carrers del centre de la ciutat. D'aquesta manera, en la primera fase, des de hui, dia 30, es requereix interrompre la circulació i l'estacionament al carrer Alacant, en la zona compresa entre el carrer Castelló i el carrer Segorbe, i es deixarà lliure el carril bici.

En una segona fase, des del dia 11 d'abril, s'ampliarà el tall de trànsit del carrer Alacant fins a la Gran Via de les Germanies, i del carril bici complet. Se senyalitzaran els desviaments corresponents previstos per a aquest carril bici.

El pas per als vianants

El pas per als vianants Alacant-Xàtiva tindrà una longitud projectada superior a 250 metres i unirà, a través del subsol, les dues estacions des dels vestíbuls, que començarà a cota de vestíbul en el costat Alacant i arribarà a uns tres metres per davall del nivell de vestíbul de l'estació de Xàtiva, la qual cosa obliga a disposar un nucli de comunicació vertical compost per una escala fixa i una altra de mecànica, i un ascensor accessible per a PMR (persones de mobilitat reduïda). 

El projecte inclou el disseny de totes les instal·lacions elèctriques i d'enllumenat; ventilació; protecció contra incendis i comunicacions necessàries per a posar en servei la connexió per als vianants, així com equips de transport assistit per als viatgers i viatgeres.

Galeria d'imatges