President
Indústria

Ximo Puig avança que les obres del pont sobre el riu Belcaire de la Vall d’Uixó estaran finalitzades el mes d’agost

30/03/2023
Ximo Puig avança que les obres del pont sobre el riu Belcaire de la Vall d’Uixó estaran finalitzades el mes d’agost
  • La Generalitat ha invertit 1,4 milions d'euros en el pont que connectarà els polígons industrials Belcaire i Mesquita, evitarà el trànsit per l'A-7 i impulsarà el desenvolupament econòmic de la zona
  • Es tracta d'una infraestructura molt demanada i que el president considera “un símbol del futur renaixement industrial del municipi”
  • Ximo Puig també ha participat en la jornada Reactivació del Parc Empresarial de la Vall d'Uixó, organitzada per El Periódico Mediterráneo
La Vall d’Uixó.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que les obres del pont sobre el riu Belcaire de la Vall d’Uixó, en les quals la Generalitat ha invertit 1,4 milions d’euros, estaran finalitzades el mes d’agost.
 
Ximo Puig ha fet aquest dijous una visita a les obres del pont situat al polígon industrial Belcaire, una actuació que connectarà els polígons industrials Belcaire i Mesquita de la Vall d’Uixó, evitarà el trànsit per l’A-7, millorarà la mobilitat i impulsarà el desenvolupament econòmic de la zona.

Aquest projecte es va iniciar el juliol de 2022, després de la signatura del conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, en el qual s’acordava la construcció del pont per part de l’Ajuntament amb el finançament de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Segons ha recordat el president, es tracta d’una infraestructura molt demanada pel municipi, que contribuirà a ampliar el sòl disponible per a la implantació de noves empreses, així com a la creació d’ocupació.

En les seues declaracions, Ximo Puig ha recalcat, a més, que es tracta d’“un símbol del futur renaixement industrial del municipi”.

Jornada Reactivació del Parc Empresarial de la Vall d’Uixó

Després de la visita a les obres, el cap del Consell ha participat en la jornada Reactivació del Parc Empresarial de la Vall d’Uixó, organitzada per El Periódico Mediterráneo, en col·laboració amb l’Ajuntament de la Vall d’Uixó.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha assegurat que la ciutat castellonenca està preparada per a afrontar un procés de recuperació industrial que transformarà el municipi en una nova potència comarcal.

En aquest sentit, ha traslladat el suport de la Generalitat a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó per a impulsar la reactivació del parc empresarial i ha subratllat que la “cultura industrial històrica del municipi contribueix a aquesta recuperació empresarial, que generarà ocupació, i a beneficiar la ciutadania”.

D’altra banda, el cap del Consell ha assenyalat que la Comunitat Valenciana “està en un procés de reindustrialització que requereix espais per a assolir la instal·lació d’empreses”. Per això, ha considerat necessari reforçar el valor dels parcs industrials perquè puguen acollir les empreses que s’hi vulguen establir i perquè el teixit empresarial valencià tinga possibilitats d’ampliació.

“El sòl i la burocràcia mai poden ser un problema per a l’activitat econòmica i per a les empreses que es volen instal·lar a la Comunitat Valenciana”, ha asseverat.

En aquest sentit, ha instat les administracions a implicar-se per a impulsar iniciatives que generen activitat econòmica, així com aprofitar “les oportunitats que ofereix la dècada actual”. Per a fer-ho, ha considerat necessari que les administracions estiguen al servei de la societat i s’involucren en les iniciatives que generen activitat econòmica.

A més, ha recordat que la Generalitat ha implementat mesures per a agilitzar i facilitar llicències urbanístiques d’activitat i des de l’Ivace es treballa i s’inverteix en la millora dels parcs empresarials, “perquè han d’oferir les millors condicions”.

En el seu discurs, el president s’ha referit a la instal·lació de la nova planta de Stadler a la Vall d’Uixó i la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt, com a exemples d’aquesta aposta per un territori. Sobre aquest tema, ha assegurat que “tindran un impacte que va molt més enllà dels municipis, perquè els transforma en pols d’atracció per a altres inversions i per a altres empreses que volen instal·lar-se a la Comunitat Valenciana”.

Per tant, segons ha considerat el cap del Consell, “la Comunitat Valenciana està en les millors condicions per a consolidar el seu futur industrial”, i a això contribueixen “el teixit industrial autòcton i la formació que ofereixen les universitats i els centres de Formació Professional”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig