President
Sectors productius

Ximo Puig assegura que el retorn de la seu de Ford España a Almussafes representa “un important aval” a la confiança en la Comunitat Valenciana

30/03/2023
Ximo Puig assegura que el retorn de la seu de Ford España a Almussafes representa “un important aval” a la confiança en la Comunitat Valenciana
  • La decisió empresarial “és una nova aposta de Ford per Almussafes”, ha assenyalat el president de la Generalitat
  • Remarca “la gran aposta de futur” que suposa que la factoria valenciana haja sigut triada com “el centre de la seua electrificació a Europa”
  • Destaca la posició de lideratge de la Comunitat Valenciana en atracció d'inversions d'empreses

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el retorn de la seu social de Ford España a Almussafes representa “un important aval” a l’estabilitat de la qual gaudeix la Comunitat Valenciana i a la confiança que desperta.

El màxim responsable del Consell s’ha pronunciat així al final de la reunió que ha mantingut amb el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, sobre mesures d’ajuda a les famílies contra la inflació.

Com ha exposat, la Generalitat ha treballat amb l’empresa per a fer possible aquest moviment, que representa “una nova aposta de Ford per Almussafes”, que se suma —ha remarcat— a una altra “gran aposta de futur” com és l’elecció de la factoria com a centre de la seua electrificació a Europa.

El president, després d’agrair a la direcció de Ford la seua decisió, ha assegurat que no es tracta d’“un fet aïllat, sinó d’una tendència”, d’acord amb les més de 3.100 empreses d’altres comunitats que des de 2017 han portat la seua seu a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el cap de l’executiu valencià assegura que la Comunitat és la segona autonomia amb millor balanç en atracció d’empreses, perquè, com ha subratllat, “ací hi ha oportunitats”. En aquesta línia, ha fet al·lusió a l’informe de la Comissió Europea, que situa la Comunitat Valenciana com a l’autonomia industrial que més avança en competitivitat en els últims 7 anys. “Nou vegades més que Madrid o el doble que Catalunya”, ha dit.

El president ha indicat que “aquesta és la via que la Generalitat està accelerant i que hui Ford ha secundat amb la seua decisió”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig