Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell aprova el decret que refon en una sola norma la competència sancionadora d’infraccions en sanitat vegetal

31/03/2023
  • El nou text normatiu aporta més seguretat jurídica i eficàcia administrativa

El Ple del Consell ha aprovat el decret que estableix disposicions específiques per a la tramitació i la resolució de procediments sancionadors en matèria de sanitat vegetal, de llavors i plantes de viver i recursos fitogenètics a la Comunitat Valenciana.

Aquesta norma deroga el Decret del Consell 63/2006, de 12 de maig, pel qual es determinava la competència sancionadora en les infraccions en matèria de sanitat vegetal, i el Decret 214/2015, de 20 de novembre, pel qual es regulava l’atribució de competències per a l’exercici de la potestat sancionadora en matèria de llavors i plantes de viver i de recursos fitogenètics en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

El nou text disposa l’atribució de competències per a l’exercici de la potestat sancionadora en una sola norma i fixa el termini màxim per a notificar la resolució expressa, tot això en relació amb els procediments sancionadors en les matèries de sanitat vegetal, llavors i plantes de viver i recursos fitogenètics, d’acord amb el que estableix la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Amb això s’assoleix més seguretat jurídica en la tramitació d’aquests procediments.

A més, aquesta nova regulació redunda en un augment de l’eficàcia de l’actuació administrativa, en establir uns terminis específicament ajustats al procediment sancionador que es regula, i es deixen d’aplicar els terminis genèrics establits en l’article 21.3 de la Llei 39/2015.

A aquest augment de l’eficàcia administrativa també contribueix la refusió en una sola norma del que anteriorment es contenia en dues disposicions reglamentàries, que evita la dispersió normativa.