Presidència

El Museu de les Ciències acull una nova edició de la fira concurs Experimenta

01/04/2023
El Museu de les Ciències acull una nova edició de la fira concurs Experimenta
  • El certamen està organitzat per la Facultat de Física de la Universitat de València i té lloc aquest diumenge, 2 d’abril, al carrer Major del Museu de les Ciències

El Museu de les Ciències acull aquest diumenge, 2 d’abril, la XVIII edició de la fira Experimenta, en col·laboració amb la Facultat de Física de la Universitat de València, organitzadora del certamen. Així, el carrer Major del Museu de les Ciències es transformarà en una aula gegantesca per a aprendre, d’una manera divertida, sobre física i tecnologia.

La fira Experimenta és d’accés lliure i gratuït i acull 66 llocs amb diversos projectes experimentals STEM desenvolupats per l’alumnat d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, amb l’ajuda del professorat. En total, s’hi sumen 300 participants.

El públic podrà visitar la fira i preguntar pel funcionament de qualsevol dels experiments. Simultàniament, xiquetes i xiquets es podran acostar al taller Fisicalàndia per a construir i entendre demostracions senzilles basades en fenòmens naturals.

Experimenta és també un concurs en el qual es concedeixen diversos premis i mencions d’honor decidits pel jurat, que està constituït per professorat universitari i de centres de secundària. El jurat valorarà el bon funcionament, la correcta comprensió dels treballs i la claredat de les explicacions. A més, s’atorgarà un premi del públic al projecte més votat.

Organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València, la fira Experimenta comparteix amb la Ciutat de les Arts i les Ciències la intenció de promoure vocacions cientificotecnològiques entre estudiants d’ensenyament mitjà (ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà), i fer-los protagonistes actius i creatius de la ciència. Entre les entitats que col·laboren també en aquesta iniciativa, hi destaca la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.

Galeria d'imatges