Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova la cessió global dels actius i passius d’IFA a la Societat Valenciana Fira Alacant, SA

31/03/2023
  • Suposa l'adquisició en bloc del total del patrimoni de la institució firal, per successió universal dels seus drets i obligacions
  • La cessió aprovada pel Govern Valencià comporta que el recinte firal operarà d'ara en avant com a empresa pública

El Ple del Consell ha aprovat la cessió global d’actius i passius de la Institució Firal Alacantina (IFA) en favor de la Societat Valenciana Fira Alacant, SA.

Aquesta cessió implica l’adquisició consegüent en bloc del total del patrimoni de la institució firal, per successió universal dels seus drets i obligacions, que comporta la dissolució sense liquidació d’IFA.

Convé recordar que en el Decret llei 19/2021, el Consell va autoritzar de creació de la Societat Valenciana Fira Alacant, Societat Anònima, i la Societat Valenciana Fira València, Societat Anònima.

En aquest decret estava prevista la dissolució sense liquidació de les entitats firals actuals que, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, han realitzat fins ara les activitats esmentades. Perquè això es puga dur a terme, la disposició addicional primera de la norma legal esmentada preveu, amb caràcter singular, el procediment de cessió global d’actius i passius de les actuals institucions firals en favor de les noves societats mercantils de la Generalitat.

En el cas de la Institució Firal Alacantina (d’ara en avant, IFA), s’ha subrogat la Generalitat en el deute financer.

El 17 de febrer de 2023, en reunió extraordinària, el Patronat de la Institució Firal Alacantina va aprovar per unanimitat el projecte de cessió global d’actius i passius en favor de la Generalitat, prèviament elaborat i subscrit en data de 14 de febrer de 2023 pel Comité de Direcció de la Institució Firal Alacantina (IFA), i com a conseqüència es va acordar també la dissolució sense liquidació de l’entitat.

Així mateix, s’autoritza Rafael Climent González, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, en la seua condició de president del Consell d’Administració de la Societat Valenciana Fira Alacant, Societat Anònima; Beatriz Serrano Cecilia, secretària d’aquest òrgan, i Ignasi Costa Pina, sotssecretari de la Conselleria d’Economia Sostenible i conseller delegat, solidàriament i indistintament, per a realitzar els actes necessaris d’atorgament d’escriptura pública del contingut d’aquest acord, si és necessari, i la seua inscripció en els registres públics, per a l’eficàcia de la cessió global i la cancel·lació dels assentaments registrals de l’entitat cedent, quan siga procedent, realitzant les manifestacions que hagen sigut necessàries per a aquest fi.

Fira Alacant serà l’encarregada d’organitzar i impulsar l’activitat firal en el recinte, tal com ha estat desenvolupant al llarg de tota la seua història. En aquest sentit, el calendari firal i d’esdeveniments del recinte firal no es veurà alterat i seguirà el curs natural amb la celebració de les fires programades ja per a enguany, com ara el Saló del Manga i Cultura Japonesa d’Alacant; Firauto + Expocar & Sobre2ruedas, o Alacant Gastronòmica, entre altres.