Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Investigació

Josefina Bueno inaugura les oficines del Centre d’Envelliment i destaca l’esforç de la Generalitat per transformar la província d’Alacant en un entorn capdavanter en investigació

31/03/2023
  • La consellera d’Innovació assegura que “aquest Consell aposta per la ciència, l’excel·lència i l’atracció de talent”
    L’alcalde d’Elx destaca “l’aposta de l’equip de Govern per la investigació, el coneixement i la innovació com a motor de desenvolupament econòmic i la diversificació del teixit industrial”

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha inaugurat les oficines del Centre d’Investigació de l’Envelliment (ICAR) al Parc Empresarial d’Elx, que albergaran la gerència i la unitat administrativa d’aquest centre que “liderarà la investigació internacional sobre l’envelliment, i amb el qual, des d’Alacant, contribuirem no només a viure més, sinó també a viure el màxim temps possible amb bona salut i plenes capacitats físiques i mentals”, ha assegurat Josefina Bueno.

A la inauguració també han assistit l’alcalde d’Elx, Carlos González; la secretària autonòmica d’Universitats i Investigació, Auxi Jordá; el secretari del Patronat d’ICAR, Antonio Gonzálvez, i el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz.

El Centre d’Envelliment forma part de l’estratègia global de la Generalitat Valenciana per atraure, retindre i consolidar talent humà per a la formació d’equips d’investigació d’excel·lència que puguen donar respostes a les necessitats de la societat del futur.

“L’obstinació d’aquest Consell és convertir la Comunitat Valenciana en una comunitat que abandere la transició cap a un model productiu nou. Amb aquest objectiu, apostem per la ciència, l’excel·lència i l’atracció de talent, i aquest centre és un clar exemple del nostre compromís amb la innovació i la investigació de qualitat i al servei de la ciutadania”, ha explicat la consellera.

“ICAR és una realitat gràcies a la col·laboració publicoprivada i representa l’esforç d’aquest Govern i del seu president, Ximo Puig, per convertir la província d’Alacant en un entorn capdavanter en investigació, amb una comunitat científica d’avantguarda que contribuirà a la cohesió i vertebració del territori valencià des de l’eix Alacant-Elx”, ha afegit Josefina Bueno.

Durant la seua intervenció, Josefina Bueno també ha enumerat alguns dels projectes que el Consell ha fet realitat a la província d’Alacant, com situar la Conselleria d’Innovació en el centre de la ciutat, la creació del hub tecnològic que suposa Districte Digital, l’ecosistema innovador del Port d’Alacant o l’impuls a la indústria audiovisual gràcies a la recuperació de Ciutat de la Llum. “Amb la inauguració d’ICAR, sumem un projecte més a aquesta província”, ha conclòs la consellera.

Per la seua banda, l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha destacat que: “L’obertura del Centre d’Envelliment en un dels edificis del Campus Tecnològic dona un gran impuls al projecte de l’equip de Govern municipal d’Elx d’apostar per la investigació, el coneixement i la innovació com a motor de desenvolupament econòmic i per a aconseguir la diversificació del nostre teixit industrial.

“Elx liderarà una línia d’investigació internacional fonamental per al benestar futur de tota la població. A més, ho fa en un parc empresarial on estan despuntant projectes capdavanters relacionats amb la investigació aeroespacial, la robòtica, la medicina o la intel·ligència artificial”, ha explicat l’alcalde.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Audio de la consellera de Innovación, Universidades, Ciencia y Sociedad Digital, Josefina Bueno