Educació, Cultura i Esport

El Consell aprova un conveni amb la Universitat de València per a la creació de la Càtedra de Música i Dansa Tradicional

05/05/2023
  • Amb aquest conveni, la Conselleria hi aporta 30.000 euros

El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Universitat de València-Estudi General (UV) per a la creació de la Càtedra de Música i Dansa Tradicional.

Amb aquest conveni, la Conselleria hi aporta 30.000 euros.

En l’àmbit d’aquest conveni es desenvoluparan una sèrie d’activitats formatives, culturals, d’investigació, de divulgació i d’extensió universitària orientades al coneixement i la difusió de la música i la dansa tradicional i d’arrel valenciana.

La finalitat de les activitats d’aquesta càtedra és posar-les al servei de la comunitat científica i del conjunt dels valencians i les valencianes com a part integrant del seu patrimoni cultural immaterial.

Per a la Conselleria d’Educació, la creació d’aquesta càtedra reivindica la importància del patrimoni immaterial valencià, la difusió del llegat musical i de la dansa tradicional, així com tot allò que procedeix de les manifestacions festives i rituals, tant de caràcter popular o escènic.

Així mateix, la Universitat de València articularà la direcció acadèmica d’aquesta càtedra des del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València.

Les càtedres institucionals i d’empresa són la manera més adequada de formalitzar una col·laboració qualificada, àmplia i duradora entre la universitat i entitats, institucions i organitzacions.