Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Rehabilitació

La Conselleria d’Habitatge rep 2.644 sol·licituds per a ajudes a la realització de l’Informe d’avaluació d’edificis

15/05/2023
  • La coneguda com a ITV dels edificis és necessària per a accedir a les ajudes de rehabilitació
  • L’IEEV.CV és un informe obligatori per a edificis amb més de 50 anys d’existència

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha registrat un total de 2.644 sol·licituds per a l’actual convocatòria d’ajudes per a l’elaboració de l’Informe d’avaluació d’edificis (IEEV.CV), una vegada finalitzat el període de presentació de documentació el 8 de maig passat.

Del total de les 2.644 que s’han rebut a la Comunitat Valenciana, 534 sol·licituds pertanyen a la província d’Alacant, amb una quantia sol·licitada estimada de 241.612,40 euros; 441 corresponen a la província de Castelló, amb una quantitat estimada de 147.588,43 euros, i 1.669 s’han registrat a la província de València, amb una ajuda prevista de 830.651,42 euros.

En total, s’han computat un total de 95 peticions més que en la convocatòria anterior de 2022, el registre de la qual va assolir les 2.549 instàncies. El procés de concessió es regeix pel procediment de concurrència competitiva.

L’import total inicial destinat a aquest exercici és d’un milió d’euros, amb possibilitat d’augmentar-lo amb una quantia addicional que pot assolir els cinc milions d’euros, considerant que les sol·licituds rebudes assoleixen un valor d’entrada d’1.219.852,24 euros.

Han accedit a les ajudes les comunitats de propietaris o les persones propietàries úniques d’edificis de caràcter predominantment residencial, que hagueren formalitzat la presentació telemàtica de l’Informe d’avaluació d’edificis (IEEV.CV) amb posterioritat al 13 d’abril de 2022, segons model establit per la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Cal recordar que és obligatori tindre l’Informe d’avaluació d’edificis en aquells edificis d’antiguitat superior a 50 anys i aquells els titulars dels quals vulguen accedir a subvencions per a obres de rehabilitació.

L’informe té una validesa de 10 anys des de la data de presentació telemàtica i és elaborat per un professional titulat en arquitectura o arquitectura tècnica.

Actualment, segons dades del Registre autonòmic del IEEV.CV, més del 50 % dels informes presentats pertany a la província de València i prop del 40 % presenta actuacions de caràcter urgent, i la major part de les patologies afecta l’estructura i la façana.