Educació, Cultura i Esport
Espectacle

Cultura programa comèdia i circ al Teatre Arniches

17/05/2023
Cultura programa comèdia i circ al Teatre Arniches
  • ‘Las que limpian’, de la companyia A Panadaría i el Centre Dramàtic Nacional reten tribut a la lluita del col·lectiu de Las Kellys en clau d’humor
  • L’espectacle de circ ‘Latas’ va rebre huit premis en CIRCADA 2022

L’Institut Valencià de Cultura ofereix a Alacant un programa doble aquest cap de setmana amb teatre i circ. El Teatre Arniches rep la companyia A Panadaría amb l’espectacle ‘Las que limpian’ el divendres 19 de maig, a les 20.30 hores. El dissabte 20 de maig, a les 19.30 hores, és el torn del circ de sala, amb la companyia D’Click i el seu espectacle ‘Latas’.

En paraules de la delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo: “Aquesta setmana oferim dues propostes molt fresques i divertides, que a més tenen una gran qualitat i, una vegada més, sorprendran els espectadors. ‘Las que limpian’ és un d’aquests espectacles necessaris, capaços de fer-nos reflexionar a través de l’humor, i ‘Latas’ és una proposta molt potent capaç d’atrapar i embadalir espectadors de totes les edats”.

‘Las que limpian’ és una sàtira utòpica inspirada en la lluita organitzada de les cambreres de pis dels hotels per aconseguir uns drets laborals i socials justos. Enfront d’elles, l’avarícia voraç dels propietaris de les cadenes hoteleres. Hi ha qui mai ha netejat un vàter i hi ha qui en neteja cinc-cents al mes, les invisibles que carreguen a l’esquena un sistema turístic precari.

Areta Bolado, Noelia Castro i Ailén Kendelman protagonitzen aquesta història, a més de signar el text i la direcció, que està coproduïda per A Panadaría i el Centre Dramàtic Nacional. 

A Panadaría amassa sempre amb molt pocs elements en escena, però un d’aquests és, sempre, el feminisme. En ‘Las que limpian’ torna a apostar per un equip artístic i tècnic conformat íntegrament per dones.

‘Latas’ és un espectacle de circ que es construeix a partir de l’acció i el present. Un equilibri entre la part animal i la part humana, una dansa entre allò que és inútil i el que és bell. Tres personatges, interpretats per Ana Castrillo, Hugues Gauthier i Javier Gracia, construeixen i destrueixen el present, sense més objectiu que desafiar l’avorriment. 

‘Latas’ és compromís físic, sense límits, de sentiments verdaders, sense mentides ni mitges tintes, que ha recollit multitud de reconeixements, com ara els huit premis rebuts en CIRCADA 2022: Premi Festes del Pilar (Saragossa), Premi Festival ARCA (Aguilar de Campo), Premi Festival Engañar a la Parca (Rus), Premi Teatro del Bosque (Móstoles), Premis Zirkualde (Bilbao), Premi UNIA (Universitat Internacional d’Andalusia), Premi Festival MIM (Sueca) i Premi Vinaròs.

Venda d’entrades: Las que limpian i Latas

Galeria d'imatges