Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell aprova un conveni marc amb el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes per a la realització d’activitats de formació

19/05/2023
  • L’acord no suposa cap cost econòmic per a la Conselleria
  • L’objectiu últim és optimitzar la promoció i la protecció de la salut, la prevenció de la malaltia i l’educació sanitària

El Ple del Consell ha autoritzat un conveni marc de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana.

Les accions que preveu s’agrupen entorn de diverses àrees d’actuació de salut pública.

D’una banda, s’hi recullen activitats de formació en matèria sanitària, tant per a professionals de la nutrició humana i dietètica com per a la ciutadania, així com la col·laboració en aquelles actuacions i aquells serveis en matèria de salut pública que contribuïsquen a la protecció i la promoció de la salut de la població, dins del marc de col·laboració entre totes dues entitats.

També preveu campanyes d’informació en matèria de promoció de la salut i prevenció de riscos per a la salut, així com la seguretat alimentària, la nutrició, l’alimentació i l’educació alimentària.

D’altra banda, cal assenyalar la participació en programes experimentals d’assistència tècnica o projectes d’investigació degudament autoritzats.

Aquesta iniciativa forma part de les diverses accions impulsades a la Comunitat Valenciana per a avançar en una alimentació saludable i sostenible per a millorar la salut de totes les persones.

Aquest acord marc, que tindrà una duració de quatre anys, no suposa cap cost econòmic per a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.