Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Mobilitat

El DOGV publica la convocatòria d’ajudes a la modernització i la digitalització d’empreses privades de transport de viatgers i mercaderies

17/05/2023
  • Es tracta d’unes ajudes valorades en 11.741.984 euros
  • Les solucions de modernització subvencionables inclouen la gestió de documents de control electrònics, la implantació de sistemes intel·ligents per a la navegació i les dades en temps real o el ticketing, entre altres

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha convocat les ajudes per a la modernització d’empreses privades de transport de viatgers i mercaderies que presten servei de transport per carretera, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Aquestes ajudes, per valor d’11.741.984 euros, s’atorguen a l’empara de la subvenció concedida pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

Com assenyala el DOGV, aquest programa d’inversions pretén incrementar l’eficiència de les empreses i del sistema de transport mitjançant la digitalització, la sostenibilitat, la connectivitat, la renovació de la tecnologia i la introducció d’altres més innovadores en el sector, ja que es considera necessari no promoure només la modernització de les empreses de transport, sinó també dels operadors de transport i les empreses carregadores, com a membres indispensables de la cadena de transport.

Les empreses destinatàries d’aquestes ajudes són pimes amb residència fiscal a la Comunitat Valenciana que siguen titulars d’autoritzacions de transport públic de mercaderies per a dur a terme el transport amb vehicles o conjunts de vehicles de més de 3,5 tones; transport públic discrecional de viatgers amb autobús; transport públic de mercaderies, o titulars d’una autorització d’operador per a mitjançar en la contractació de transports públics de mercaderies.

També es poden beneficiar d’aquestes ajudes les empreses que presten servei públic de transport urbà amb autobús i estiguen exemptes de l’obtenció d’alguna de les autoritzacions anteriors, i aquelles que intervinguen en el procés de transport de mercaderies com a carregador/descarregador o expedidor/receptor.

Així mateix, les actuacions objecte d’aquestes ajudes inclouen solucions de modernització per a la gestió de documents de control electrònics; el sistema de tacògraf intel·ligent de segona generació; la integració de documents de control electrònics en els sistemes de gestió; la implantació de sistemes en la navegació i dades en temps real, que ofereix informació en temps real en els serveis de transport de viatgers, així com aplicacions per a reclamacions per mitjans electrònics i millora de sistemes de ticketing.

La quantia de les ajudes es concedirà en funció de la grandària de les empreses i del nombre de vehicles als quals s’aplicaran les solucions de modernització objecte de la subvenció.

El termini de presentació de sol·licituds conclourà el 30 de juny de 2024 i s’haurà de presentar una sol·licitud per cada categoria de solucions de modernització que se sol·licite, amb un màxim de dues categories per cada empresa de transport beneficiària.

El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà l’endemà que es publique en el Diari Oficial i conclourà el 30 de juny de 2024. Tota la informació d’aquesta convocatòria es podrà trobar en el DOGV.

Galeria d'imatges