President
Tenis

Ximo Puig aposta perquè València siga seu fixa de la Copa Davis i subratlla l’aspiració a acollir la final de la competició

17/05/2023
Ximo Puig aposta perquè València siga seu fixa de la Copa Davis i subratlla l’aspiració a acollir la final de la competició
  • El president ha participat en la presentació oficial de la fase de grups de la Final de la Copa Davis 2023, que se celebrarà del 12 al 17 de setembre i en la qual s’enfrontaran Espanya, Sèrbia, Txèquia i Corea del Sud  
  • El responsable del Consell destaca la “fortalesa” del tenis a la Comunitat Valenciana, amb 181 clubs, 900 pistes i 8.600 tenistes federats, i escoles que “creen i importen talent”
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat perquè València siga seu fixa de la Copa Davis i ha subratllat també l’aspiració a acollir la final d’una competició esportiva que, tal com ha destacat, mostra l’“aliança” entre la Comunitat Valenciana i el tenis.

Ximo Puig ha fet aquestes manifestacions durant la presentació oficial del calendari de la fase de grups de la Final de la Copa Davis 2023, que es disputarà a València del 12 al 17 de setembre i en la qual s’enfrontaran les seleccions espanyola, sèrbia, txeca i de Corea del Sud.

Durant l’acte, el cap del Consell ha recordat que, des de 1968, València ha albergat la Copa Davis en deu ocasions, i ha subratllat que el torneig “encarna energia emocional”, genera “retorn social, i en valors”, i també “retorn econòmic”.

El responsable del Consell ha destacat, d’altra banda, la “fortalesa” del tenis a la Comunitat Valenciana, amb 181 clubs, 900 pistes i 8.600 tenistes federats, i escoles que “creen i importen talent” com la de Villena, en la qual es va formar l’actual número 1 del món, Carlos Alcaraz.

Aquest és l’“espill” d’un torneig amb dos valencians com a capitans: David Ferrer i Anabel Medina, ha indicat també Puig, que ha lloat la trajectòria de tots dos esportistes i la seua contribució a l’hora de fer del tenis un “esport fonamental” per a la Comunitat Valenciana. També s’ha referit a la importància de l’afició, que en l’edició passada va fer que València fora “la seu més multitudinària dels quarts de final”, ja que 41.000 assistents van passar per la Fonteta. Puig ha confiat, en aquest sentit, que “l’entusiasme i la dedicació del públic impulsen Espanya cap a la setena ensaladera”.  

Calendari de partits

Els finalistes de la Copa Davis 2023 coneixen, des del sorteig que es va celebrar a Màlaga el mes de març passat, qui són els seus rivals per a la fase de grups. Així, a València, en el grup C s’enfrontaran les seleccions espanyola, txeca i de Corea del Sud. Ho faran per a aconseguir els dos llocs que constitueixen el passaport per a competir en la fase eliminatòria, coneguda com a Final 8, en novembre.

El calendari complet de partits del grup C, avançat per la Federació Internacional de Tenis (ITF) i Tennium, preveu per al dimarts 12 de setembre l’enfrontament entre Sèrbia i Corea del Sud; per al dimecres 13 de setembre, el partit entre Espanya i Txèquia; per al dijous 14 de setembre, el partit entre Txèquia i Corea del Sud, i per al divendres 15 de setembre, el d’Espanya contra Sèrbia.

Durant el cap de setmana es jugaran els partits entre les seleccions sèrbia i txeca, fixat per al dissabte 16 de setembre, i entre Espanya i Corea del Sud, que es disputarà el diumenge 17 de setembre. Tots els partits començaran cada dia a les 15.00 hores al Pavelló Municipal Font de Sant Lluís.

Fase de grups

Cal destacar que en l’edició de la Davis de 2022, tres dels quatre equips en el grup C d’enguany també van competir a València (el quart va ser el Canadà, finalment guanyador de la competició). En aquell any, Espanya va aconseguir victòries de 3-0 contra Sèrbia i la República de Corea, i Sèrbia es va imposar a Corea per 2-1.

En l’acte, al qual també ha assistit la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, han participat el CEO de la Federació Internacional de Tenis, Kelly Fairweather; el president de la Reial Federació de Tenis, Miguel Díaz Román; els tenistes Anabel Medina i David Ferrer; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i l’alcalde de València, Joan Ribó.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats