Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

L’estació de Paiporta de Metrovalencia disposa, des de dimecres, de pas inferior entre andanes i ascensors per a persones de mobilitat reduïda

18/05/2023
Ascensor Paiporta
  • Els dos elevadors, un per andana, tenen capacitat per a 8 persones (630 quilograms) i disposen de totes les normatives d’accessibilitat

L’estació de Metrovalencia disposa des d’aquest dimecres de pas inferior per al trànsit entre andanes de les persones usuàries i ascensors que faciliten el desplaçament de les persones de mobilitat reduïda (PMR). Aquesta actuació va comportar també, el 17 de maig passat, el tancament del pas entre andanes que fins ara es feia travessant les vies, la qual cosa implicava un possible perill per la circulació de trens.

Els treballs, que han acabat aquesta setmana, s’han completat amb l’ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut per als vianants accessible per a persones de mobilitat reduïda (PMR) fins a les portes d’accés als nous ascensors.

Els dos elevadors, un per andana, tenen capacitat per a 8 persones (630 quilograms) i són aptes per a persones de mobilitat reduïda (PMR). També s’han construït escales i un pas inferior, de manera que s’ha condicionat un nou recorregut per als vianants que travessa sota les vies entre les dues andanes, i s’incrementen així les condicions de seguretat dels viatgers que passen d’un costat a un altre de l’estació.

A més, s’ha procedit a construir els tancaments i els paviments necessaris, i s’han disposat marquesines per a la protecció de les persones usuàries enfront de les inclemències meteorològiques, així com equips de videovigilància.

Aquestes actuacions estan recollides en l’Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia d’FGV, a fi de planificar les intervencions que cal dur a terme en aquesta i altres estacions de la xarxa.

Galeria d'imatges