Sanitat Universal i Salut Pública

Sanitat licita la redacció del projecte d’obra per a la reforma i l’ampliació del Centre de Salut Integrat de Guardamar del Segura

18/05/2023
  • El pressupost de la redacció del projecte d’obra ronda els 262.000 euros i la inversió total al centre supera els 6 milions d’euros

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en el Diario Oficial de la Unión Europea (DOUE), i serà visible a partir d’aquest divendres en la plataforma de contractació, la redacció del projecte d’obra per a la reforma i l’ampliació del Centre de Salut Integrat de Guardamar del Segura. El pressupost ascendeix a 261.955,46 euros.

La intervenció consisteix a adequar l’accés general del centre i ampliar l’àrea d’Urgències, així com la reforma i la creació de més consultes.

El centre té assignades 24.476 persones, i s’espera que s’hi unisquen 6.000 persones més per la construcció de nous complexos d’habitatges, les obres dels quals ja estan iniciades. A més, s’atén una població flotant de 5.000 habitants.

Les obres comportaran la creació de 2 consultes de Medicina de Família noves (ara n’hi ha 7); 2 consultes més d’Infermeria, que se sumaran a les 2 que ja n’hi ha; una més de Pediatria (ja n’hi ha una altra funcionant), i una consulta d’Infermeria addicional per a reforçar la que hi ha ara.

A més, es preveu crear una àrea de rehabilitació amb consulta de rehabilitador/fisioterapeuta, dos boxs de tractament, gimnàs i vestuaris; una àrea de Treball Social i una àrea de Salut Mental, amb consulta de Psiquiatria/Psicologia i Infermeria.

El punt d’atenció continuada actual també millorarà amb l’obertura de dues consultes mèdiques més; dues noves consultes d’Infermeria i una sala d’observació que reforçarà l’actual.

En total, la inversió que s’escometrà al centre ascendeix a 6.197.769,24 euros.