Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Àrees industrials

L’Ivace publica la classificació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana amb un total de 296 bàsiques i 6 avançades

18/05/2023
  • La llei d’àrees estableix les categories de bàsica, consolidada i avançada segons les dotacions i els serveis que ofereixen els parcs empresarials
  • Les àrees industrials avançades corresponen a Las Atalayas, Cotes Baixes, Cotes, Juan Carlos I, Fuente del Jarro i València Parc Tecnològic

​​​​​​El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dijous la resolució del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, per la qual s’actualitza la classificació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana amb un total de 296 bàsiques i 6 avançades.

Aquesta classificació, realitzada per l’Ivace, és un dels aspectes que recull la Llei de gestió, promoció i modernització de les àrees industrials (articles 34 i 37), que estableix les categories de bàsica, consolidada i avançada ateses les seues dotacions i els serveis que ofereixen.

D’aquesta manera, es classifiquen com a àrees industrials bàsiques aquelles que compleixen amb els requisits i els serveis bàsics que establisquen el planejament i la normativa urbanística i local aplicable per a l’ús industrial.

Per a dur a terme aquesta categorització, l’Ivace s’ha basat en la informació aportada pels ajuntaments referent al fet que els solars inclosos en les àrees classificades com a industrials al seu municipi complisquen els requisits exigits per l’article 177 de la Llei d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge (LOTUP).

Fins ara, la Comunitat Valenciana comptava amb un total de 171 àrees bàsiques, que ara s’incrementen fins a assolir les 296; 59 de les quals pertanyen a la província de Castelló, 162 a la de València i 75 a la província d’Alacant.

Àrees industrials avançades

Així mateix, a la Comunitat Valenciana sis àrees industrials han obtingut, per primera vegada, la categorització d’avançades, les quals corresponen a Las Atalayas, d’Alacant; Cotes Baixes, d’Alcoi; Cotes, d’Algemesí; Parc Industrial Juan Carlos I, d’Almussafes, i Fuente del Jarro i València Parc Tecnològic, de Paterna.

La Llei d’àrees industrials preveu la classificació com avançades d’aquelles àrees industrials que, a més d’haver constituït una entitat de gestió i modernització, o tinguen una entitat de conservació urbanística, disposen de 9 de les 12 dotacions de l’article 32 —és obligatori complir la del punt 5, xarxes de telecomunicacions de banda ampla— i tinguen, a més, almenys 9 de les 19 dotacions addicionals recollides en l’article 33 de la normativa.

Per a dur a terme aquesta categorització, l’Ivace s’ha basat en la informació que aporten els ajuntaments quant a l’acompliment del que es disposa en els articles esmentats i, a més, ha realitzat verificacions sobre el terreny en totes i cadascuna d’aquestes àrees.

Modificació de categoria

Després de la publicació d’aquesta actualització, la modificació de la categorització es farà a petició dels municipis de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, les localitats interessades, o les entitats de gestió i modernització corresponents, podran sol·licitar la inclusió de la seua àrea industrial en una categoria determinada dins del termini que l’Ivace establirà pròximament en aquest sentit, aportant la documentació que consideren o que se’ls puga requerir per a justificar-ho.

Galeria d'imatges