Presidència

El Museu de les Ciències celebra la desena edició del concurs escolar ‘Cristal·lització a l’escola’

19/05/2023
El Museu de les Ciències celebra la desena edició del concurs escolar ‘Cristal·lització a l’escola’
  • La Sala d’Arcs del Museu de les Ciències ha acollit la final del concurs amb la presentació dels 51 projectes seleccionats

El Museu de les Ciències ha celebrat aquest divendres la final de la desena edició del certamen Cristal·lització a l’escola, organitzat amb la Universitat Jaume I, amb l’exhibició dels 51 projectes finalistes. Els treballs presentats pels equips de l’IES Maria Carbonell i Sánchez de Benetússer, l’IES Clara Campoamor d’Alaquàs i el Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant han sigut reconeguts amb el primer, segon i tercer premi, respectivament.

Els equips d’estudiants han presentat a manera de congrés els cristalls realitzats en un acte de lliure accés al públic, celebrat a la Sala d’Arcs del Museu de les Ciències. Després de la deliberació del jurat, el lliurament de premis als projectes guanyadors ha tingut lloc a l’Auditori Santiago Grisolía.

A més dels tres primers premis, s’han atorgat les distincions següents: el premi a la millor exposició realitzada per l’alumnat, que ha sigut per a l’IES Pere Enric Barrera i Edo de Benassal; el premi a la composició més original ha reconegut l’equip del Liceu de Benicàssim i el premi al millor cristall ha sigut per al Col·legi Nostra Senyora dels Desemparats de València.

El premi al millor pòster ha sigut per a l’equip del Col·legi Sant Vicent Ferrer Maristes de Cullera; el premi al millor quadern de laboratori ha destacat el treball que ha fet el grup d’estudiants de l’IES Clara Campoamor d’Alaquàs; el Premi del Públic al millor projecte ha sigut per a l’equip de l’IES Tavernes Blanques, i el premi al millor vídeo ha reconegut la presentació del Col·legi Academia Jardín de València.

Així mateix, el premi al millor projecte d’investigació ha guardonat escolars del Col·legi Nostra Senyora dels Desemparats de València, mentre que el premi al cristall més original ha destacat la composició creada per l’alumnat de l’IES Salvador Gadea d’Aldaia.

Els projectes de formació de cristalls premiats en aquest certamen formen part dels continguts del Museu de les Ciències i tenen un espai propi al carrer Menor.

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I han col·laborat per a organitzar, per desé any consecutiu, aquest concurs dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat, dissenyat per a descobrir als i les estudiants la cristal·lografia d’una manera original i divertida, i que participen en format de congrés científic.

Galeria d'imatges