Educació, Cultura i Esport
Professorat d’ESO, Batxillerat i FP

Educació signa un acord amb els sindicats per a fer efectiu el projecte d’ordre de plantilles dels instituts

19/05/2023
Educació signa un acord amb els sindicats per a fer efectiu el projecte d’ordre de plantilles dels instituts
  • L'acord contempla que durant els pròxims dos cursos hi haja 1.900 professors i professores més en els instituts
  • El nou projecte d’ordre de plantilles també regula  mesures d’estabilització i consolidació de plantilles

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha elaborat el projecte d'ordre de plantilles respecte al professorat d'ESO, Batxillerat i Formació Professional (FP), que regula les pautes d'estabilització, consolidació estructural i augment de places docents, igual que s'ha realitzat en les etapes d'Infantil, Primària i Educació Especial. 

En aquest sentit, la consellera d'Educació, Raquel Tamarit, ha signat un acord amb els sindicats de l'ensenyament respecte a aquesta nova normativa reguladora, que ha sigut negociada i pactada de manera conjunta.

Així, durant els pròxims dos cursos hi haurà un augment de 1.915 professores i professors d'ESO, Batxillerat i FP en plantilla estable. En el curs 2023-2024 hi haurà un increment de 1.346 docents a les aules dels instituts, i el curs 2024-2025 s'incorporaran els 569 restants. 

Aspectes destacats de la nova ordre de plantilles d'ESO, Batxillerat i FP

El projecte d'ordre de plantilles dels instituts té com a objectiu establir a partir d'ara els criteris d'augment de professorat, curs a curs, així com aprofundir en l'estabilització de les plantilles de professorat. 

Un dels punts és l'increment de personal orientador per a reduir el nombre d'alumnes i alumnes que atenen. La reducció de la ràtio d'alumnes i alumnes per cada persona orientadora serà del 43 % el pròxim curs. Es passa d'una persona orientadora per cada 700 alumnes i alumnes a una persona orientadora per cada 400.

La normativa estableix també que tots els instituts amb unitats específiques comptaran amb la dotació de la mateixa tipologia d'especialistes que a les escoles: personal PT, AiL i d'Educació Especial.

També augmenten les hores de dedicació a la direcció dels centres educatius i dels equips de coordinació docent. En aquest últim cas, també s'augmenten les hores del personal coordinador en els centres integrats públics d'FP. 

A més, s'augmenten les tutories en l'ESO de 2 a 3 hores setmanals. Aquesta mesura s'implementarà en els nivells de 1r i 2n d'ESO el pròxim curs i arribarà a 3r i 4t d'ESO el curs 2024-2025. També s'incrementaran en Batxillerat, que passaran d'1 a 2 hores en 2n el pròxim curs, i també en 1r de Batxillerat el curs 2024-2025.

Galeria d'imatges