Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

La Generalitat inicia aquest dimecres les obres del punt d’encreuament El Vedat de la línia 1 de Metrovalencia

24/05/2023
Obres el Vedat
  • S’eliminarà l’alineació en corba del baixador i es construiran noves andanes
  • Aquesta actuació està inclosa en el Pla de millora de freqüències de la xarxa de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat aquest dimecres l’execució de les obres del punt d’encreuament El Vedat, corresponents a la línia 1 de Metrovalencia.

Aquesta obra compta amb un pressupost de 2.421.015,60 euros, IVA inclòs, és finançada amb fons europeus i reduirà els temps de pas actuals.

En concret, amb la intervenció en El Vedat, es fixarà una nova freqüència de 18 minuts en el tram sud de la línia 1 de Metrovalencia, entre les estacions de Torrent i Picassent, on la freqüència actual és de 45 minuts.

L’actuació

En l’actuació es requereix la construcció de dues vies noves. Per a la nova configuració planificada és necessària l’adequació de la catenària existent, el desmantellament dels pals i la instal·lació d’uns nous.

En l’actualitat, aquest baixador es troba en una alineació en corba, per la qual cosa es rectificarà el traçat en aquest punt per a poder mantindre la ubicació de les noves andanes al costat del camí que dona accés al Col·legi El Vedat i evitar que s’emplacen en corba.

Pel que fa a les andanes, s’ha previst la demolició de l’única andana existent i la construcció de noves andanes per a cada sentit. En el projecte s’han tingut en compte totes les normes d’accessibilitat, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquina expenedora de bitllets, sistema de videovigilància, sistema de megafonia, teleindicadors...).

Galeria d'imatges