Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell destina 8,1 milions d’euros de fons europeus a millorar l’eficiència d’edificis a les cinc universitats públiques valencianes

26/05/2023
  • Les actuacions garantiran l’eficiència energètica i ambiental, l’accessibilitat, l’habitabilitat i la conservació dels edificis

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció de cinc convenis de col·laboració entre la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic; la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i les cinc universitats públiques valencianes per a la concessió directa de transferències per a executar actuacions, intervencions i assistències tècniques per un total de 8,1 milions d’euros.

Aquest finançament s’emmarca dins del Programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics (PIREP), finançat amb fons europeus Next Generation.

En concret, la Universitat d’Alacant (UA) rebrà una assignació de 2,46 milions d’euros; la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV) rebran dos milions d’euros cadascuna; per la seua banda, un milió d’euros seran per a la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), i 770.000 euros per a la Universitat Jaume I de Castelló.

Les actuacions que desenvoluparan les universitats públiques estan destinades a millorar l’eficiència energètica i l’eficiència ambiental, l’accessibilitat, l’habitabilitat i/o la conservació dels edificis destinats a serveis públics universitaris.

Projectes per universitats

L’actuació prevista a la UA preveu la substitució de la maquinària de climatització i de les lluminàries fluorescents per LED amb control i regulació a l’Escola Politècnica Superior IV, edifici 39.

Per la seua banda, l’actuació que es desenvoluparà a la UV inclou la rehabilitació de l’antic Col·legi Major Lluís Vives.

Quant a l’actuació prevista a la UPV, consisteix en la millora de l’eficiència energètica de l’edifici del Rectorat (2E-3A) situat al campus de Vera.

Així mateix, l’UJI destinarà els fons a la rehabilitació energètica dels mòduls JC1 i JC2 de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.

Finalment, les actuacions previstes per la UMH inclouen la millora de l’eficiència dels edificis Sénia 2, la biblioteca i la sala d’actes.