Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Serveis Socials

Igualtat forma 25 professionals de residències sobre el model d’atenció integral i centrat en la persona

25/05/2023
Igualtat forma 25 professionals de residències sobre el model d’atenció integral i centrat en la persona
  • L’activitat, que ha tingut lloc a la ciutat de València, se suma a l’edició organitzada el mes d’abril a Alacant
  • Forma part del Programa 2023 de formació dels equips de serveis socials 

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha celebrat aquest dijous a València l’última sessió formativa del curs Els Serveis Socials d’Atenció Primària; implementació del model d’atenció centrat en les persones, dirigit als i les professionals que treballen en residències per a persones majors.

L’objectiu d’aquesta activitat formativa és avançar en la implementació del model d’atenció integral i centrat en la persona als centres d’atenció a persones majors, sensibilitzant els treballadors i treballadores que exerceixen les seues funcions en aquests centres sobre la importància d’oferir a les persones usuàries una atenció més pròxima, amigable i respectuosa amb la seua dignitat i els seus drets.

En el curs que ha tingut lloc a València han participat un total de 25 professionals que se sumen als i les participants que van assistir a l’edició que es va celebrar a la ciutat d’Alacant durant el mes d’abril.

Aquesta activitat forma part del Programa de formació a l’atenció primària dels equips de serveis socials de l’Administració local 2023, organitzat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Formació en 10 residències de la Generalitat

La formació sobre el nou model residencial es completarà amb les sessions que organitza la Conselleria en col·laboració amb Lares CV fins al 30 de juny per a formar a 975 professionals, tant personal sanitari, administratiu, tècnic i de direcció com de serveis generals, de deu residències per a persones en situació de dependència de gestió directa de la Generalitat.

Es tracta dels centres de Carlet, Aldaia i Silla, a la província de València; Lledó i Borriana, a la província de Castelló, i les residències La Florida d’Alacant, Mariola i Emilio Sala d’Alcoi, Alacant i Torrevieja.

A la primera fase de sensibilització seguirà una altra de formació amb una sèrie d’accions enfocades als diversos rols professionals i per als diversos grups integrats en l’organització dels centres.

Finalment, la fase d’implementació permetrà al personal de les residències abordar el procés de transformació del model de cures, amb l’acompanyament d’un grup multidisciplinari de professionals del sector amb experiència en el model d’atenció centrada en la persona.

Galeria d'imatges