Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell col·labora amb 2 milions d’euros per a millorar les instal·lacions de gestió de residus del Consorci C2 gestionat per Reciplasa

26/05/2023
  • Es promou l’adquisició i la posada en funcionament d’equipament per a millorar els processos de tractament de residus urbans i altres mesures

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Reciclats de Residus la Plana SA (Reciplasa) per a col·laborar en les inversions destinades a millores d’instal·lacions de gestió de residus del Consorci C2, gestionat per aquesta empresa.

D’aquesta manera, i amb una aportació de dos milions d’euros per part de la Conselleria, es promou l’adquisició i la posada en funcionament d’equipament per a millorar els processos de tractament de residus urbans i l’adquisició d’equips per a l’ampliació de la classificació a altres fraccions de residus urbans en massa, orgànica selectiva o assimilables (fèrrics, alumínics, envasos lleugers, vidre, mobles, estris, residus no mortuoris i podes).

El conveni també preveu l’adquisició i la posada en funcionament d’equipament, infraestructures i maquinària per a millorar els processos de compostatge.

Així mateix, es considera l’adquisició de terrenys per a les instal·lacions de transferència o valorització, així com ecoparcs fixos, de residus urbans de l’entitat responsable de l’àrea de gestió o accessos a les seues instal·lacions.

Dins de les actuacions previstes també es troba l’adequació d’accessos a instal·lacions de tractament de residus urbans de l’entitat responsable de l’àrea de gestió i la construcció d’instal·lacions noves de transferència i valorització de residus urbans.

En el conveni es considera igualment la dotació d’equips, maquinària i infraestructures en noves instal·lacions de transferència, valorització i/o eliminació de residus, i vehicles híbrids o elèctrics per a ús i manteniment de les instal·lacions.

De la mateixa manera, es preveu l’adquisició i la posada en funcionament d’equipament i infraestructures, i maquinària, per a la millora de les condicions de depòsit de rebutjos en abocador i l’adquisició de retractiladores per a bales de rebuig o de rebutjos d’afinament.

A més, cal afegir-hi l’adquisició i la posada en funcionament d’equipament, infraestructures i maquinària per a dotació d’energies renovables en instal·lacions de tractament de residus urbans en massa.