Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell aprova l’aplicació del Programa de lluita contra la bretxa salarial en el sector sanitari

26/05/2023
  • Per a Sanitat, el programa està dotat de 2.564.903 euros en els pressupostos de 2022 i té continuïtat en els comptes públics de 2023 i 2024

El Ple del Consell ha autoritzat l’aplicació del Programa temporal de lluita contra la bretxa salarial en el sector sanitari, corresponent a l’exercici 2022.

L’objectiu és corregir les diferències salarials que hi ha en cossos i escales determinats on la presència de dones és majoritària i els salaris de les quals estan per davall de la mitjana d’altres llocs de responsabilitat i formació similars; això és, personal d’Infermeria fonamentalment.

El programa està dotat de 6,5 milions d’euros, 2.564.903 euros dels quals corresponen al sector sanitari en els pressupostos de 2022, i té continuïtat en els comptes públics de 2023 i 2024.

La Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral, que va tindre lloc el desembre de l’any passat, va aprovar la proposta per a l’aplicació del Programa temporal de lluita contra la bretxa salarial feminitzada en les quatre branques del sector públic valencià: Administració General, Sanitat, Educació i Administració de Justícia.

Així mateix, per acord del Consell es va assignar la distribució del pressupost del programa a les diverses branques del sector públic.

Prèviament, es van negociar en la Mesa Sectorial de Sanitat les prioritats respecte de les quals s’aplicaria la distribució de la quantia en concepte de bretxa salarial.

Les noves retribucions fixades en l’acord tenen efecte des de l’1 de gener de 2022 i afecten el complement de destinació i específic del personal d’Infermeria estatutari d’Atenció Primària i Especialitzada del grup A2.

En concret, els adjunts i les adjuntes i les supervisions d’Infermeria, així com de les prefectures d’Infermeria dels serveis d’Atenció i Informació al Pacient (SAIP). També canvia l’import de les guàrdies del personal d’Infermeria estatutari d’Atenció Primària i Especialitzada del grup A2.