Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pla Convivint

El DOGV publica l’autorització per a incrementar en 2,5 milions d’euros el finançament d’infraestructures de serveis socials

26/05/2023
  • Es destina a les delegacions de competències a les entitats locals per a centres públics de serveis socials

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest divendres la resolució que autoritza una transferència de crèdits per a ampliar en 2,5 milions d’euros el pressupost destinat al finançament de les delegacions de competències a entitats locals per a infraestructures de serveis socials, dins del pla Convivint 2021-2025 de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El Pla d’infraestructures de serveis socials estableix la posada en funcionament de centres i serveis que s’integren en el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials per a garantir-hi l’accés de les persones residents a la Comunitat Valenciana, amb una dotació de places suficients per a donar resposta a la demanda i a les necessitats existents.

Per a executar el pla, i entre altres mesures, es preveu la delegació a les entitats locals de les respectives competències en matèria de construcció, ampliació, adequació, reforma i, si és el cas, equipament de centres públics de serveis socials del seu àmbit territorial.

Tal com publica el DOGV, l’autorització per a incrementar en 2,5 milions d’euros el crèdit destinat al finançament d’aquestes delegacions de competències permet passar dels 12 milions d’euros establits inicialment als 14,5 de la dotació actual.

L’increment de 2,5 milions d’euros es destinarà a la construcció d’una residència per a persones majors en situació de dependència a Sinarcas.