Sanitat Universal i Salut Pública
Formació

71 residents de Medicina Familiar i Comunitària finalitzen la seua especialització en la Unitat Docent Multiprofessional de València

26/05/2023
71 residents de Medicina Familiar i Comunitària finalitzen la seua especialització en la Unitat Docent Multiprofessional de València
  • El conseller de Sanitat acudeix a l’acte de comiat i lliurament de diplomes als i les professionals
  • Aquesta unitat és la més gran d’Espanya en nombre de residents que reben formació

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de València ha celebrat aquest divendres l’acte de comiat per a 71 residents de Medicina d’aquesta especialitat, que s’han format entre 2019 i 2023 en els 11 departaments de salut de la província adscrits a aquesta unitat.

L’acte ha comptat amb la presència del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, que ha destacat i ha valorat la importància de la Medicina Familiar i Comunitària per a assolir una Atenció Primària forta que done resposta a les necessitats de la ciutadania.

El conseller ha estat acompanyat del gerent del Departament de Salut de València – Doctor Peset, Francisco M. Dolz; el director de l’EVES, Gustavo Zaragoza, i la cap d’estudis de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de València, Ana Arbaizar.

“Han sigut 4 anys de formació en els quals heu hagut de superar moltes dificultats, en els quals heu viscut la crisi sanitària més gran que podíem imaginar, que va suspendre les rotacions en curs i programades i us va fer passar a reforçar unitats necessitades. Quasi el 61 % dels qui finalitzeu hui vau exercir la vostra tasca en centres de salut durant la pandèmia, la resta en Urgències, sempre en primera línia, i us felicite pels vostres assoliments”, ha apuntat Arbaizar.

3.000 professionals en 34 anys

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de València va ser creada en 1989 i ha participat en la formació de més de 3.000 professionals dels departaments de salut de Sagunt, Clínic, Arnau, La Fe, Requena, General de València, Doctor Peset, La Ribera, Gandia, Xàtiva-Ontinyent i Manises.

El nombre de places acreditades en aquesta unitat, repartides en 11 hospitals i 80 centres de salut, és de 116 MIR i 34 IIR (infermeria interna resident) per a cada any formatiu. Aquestes xifres de residents fan que esdevinga la unitat docent més gran d’Espanya. De fet, aquest mateix mes de maig s’hi han incorporat 115 MIR i 25 IIR.

“Per a aconseguir que tot això siga possible, no només és important la tasca que realitza l’equip de la Unitat Docent, sinó també la Comissió De Docència Provincial i els tutors i tutores i col·laboradors i col·laboradores docents dels centres sanitaris acreditats, que són essencials en l’organització d’estades formatives i adquisició de competències establides en els programes oficials de totes dues especialitats”, ha assenyalat la cap d’estudis de la Unitat Docent.

Tal com ha destacat Ana Arbaizar, tot aquest treball té l’objectiu d’assolir una formació sanitària especialitzada de qualitat i una “atenció familiar i comunitària amb rigor científic i pròxima a la persona, la família i la comunitat”.

Galeria d'imatges