Justícia, Interior i Administració Pública
Eleccions autonòmiques 2023

Quatre formacions polítiques conformaran l'XI legislatura de les Corts Valencianes

28/05/2023
Quatre formacions polítiques conformaran l'XI legislatura de les Corts Valencianes
  • La participació s’ha situat en el 64,56 % del cens, 11 punts menys que en els comicis d’abril de 2019

Els resultats de les eleccions autonòmiques del 28-M, amb una participació del 64,56 % dels més de 3,7 milions de persones convocades aquest diumenge a les urnes, deixa una composició de les Corts Valencianes amb quatre forces polítiques.

El PP ha sigut el partit més votat (40 diputats), seguit del PSPV, amb 32; Compromís, amb 14 representants, i VOX, que ha obtingut 13 escons. Unides Podem-EUPV i Ciutadans no han obtingut representació.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha comparegut per a oferir les dades d’escrutini d’aquests comicis autonòmics, que han coincidit amb les eleccions municipals.

Per circumscripcions, a la província d’Alacant ha votat el 60,15 % de l’electorat. En aquesta província, el PP ha obtingut 15 diputats; el PSOE, 11; VOX, 5, i Compromís, 4.

A la província de Castelló, s’ha registrat una participació del 68,90 %. En aquesta circumscripció, el repartiment dels 24 escons en joc en aquestes eleccions autonòmiques ha suposat 10 escons per al PP, 8 per al PSOE, 3 per a VOX i 3 per a Compromís.

Finalment, en la circumscripció de València s’han elegit 40 diputats i diputades. Amb el 67,02 % de participació, el PP ha obtingut 15 representants; el PSOE, 13; Compromís tindrà 7 escons, i VOX suma 5 diputats.

La consellera de Justícia ha felicitat la formació guanyadora i ha agraït la participació de les 18.507 persones que han participat com a membres de les meses electorals. També ha reconegut la tasca de les persones que han actuat com a interventores i apoderades de les 19 formacions polítiques que han concorregut als comicis, així com a tot el personal públic que ha treballat perquè la jornada electoral transcorreguera amb normalitat.

Galeria d'imatges