Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Transició energètica

L’Ivace impulsa l’electrificació de les barques tradicionals de l’Albufera de València, el Fondo d’Elx i les Salines de Torrevieja

30/05/2023
  • Subvenciona un màxim del 80 % del cost de substituir els motors de combustió per elèctrics
  • Les ajudes es podran sol·licitar des del 30 de maig fins al 27 de juliol

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha iniciat un programa d’ajudes per a impulsar l’electrificació de les embarcacions que naveguen als parcs naturals de l’Albufera de València, el Fondo d’Elx i les Salines de Torrevieja.

Aquesta línia d’ajudes incorpora un incentiu econòmic per a animar els propietaris d’embarcacions, que naveguen als parcs naturals esmentats, a canviar els seus motors de combustió per motors elèctrics.

Amb aquesta iniciativa, l’Ivace pretén contribuir a la promoció d’una mobilitat més sostenible i menys contaminant, en l’entorn especialment sensible dels parcs naturals.

Actualment, les embarcacions que disposen de permís per a navegar en aquestes zones utilitzen motors de combustió, generalment de gasolina, que produeixen un alt impacte ambiental, siga amb els fums o amb els abocaments a l’aigua de combustible o oli que poden produir, o amb el soroll que generen. Això genera un impacte negatiu directe sobre la flora i la fauna de l’entorn.

Així doncs, l’Ivace destinarà un total de 700.000 euros per a sufragar un màxim del 80 % del cost del canvi de motor i les ajudes es podran sol·licitar des del 30 de maig fins al 27 de juliol.

L’ús d’aquestes embarcacions podrà ser de pesca, esbarjo, turisme/passatge, o per a la pràctica de la vela llatina tradicional. Per a accedir a l’ajuda serà necessari que les embarcacions disposen de permís per a navegar als parcs naturals esmentats. Així mateix, les embarcacions hauran d’incloure un sistema d’acumulació d’energia que en cap cas podrà ser de tecnologia plom-àcid.