Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell aprova un conveni amb la Universitat de València i Fecovi per al foment de l’habitatge

02/06/2023
  • L’acord pretén fomentar el dret a un habitatge digne i el cooperativisme d’habitatges
  • La Generalitat destina 30.000 euros per al desenvolupament del conveni

El Consell ha aprovat un conveni entre la Vicepresidència i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, la Universitat de València-Estudi General i la Federació de Cooperatives d’Habitatges (Fecovi) per al foment de l’habitatge cooperatiu a la Comunitat Valenciana.

El pressupost que s’assigna per a la posada en marxa d’aquest conveni és de 30.000 euros, l’aportació dels quals es reparteix entre els dos organismes: 15.000 euros per a Fecovi i 15.000 euros per a la Universitat de València.

El propòsit d’aquest acord consisteix a impulsar el dret a un habitatge digne i adequat mitjançant el desenvolupament de la promoció i el foment del cooperativisme d’habitatges.

La Vicepresidència Segona, com a òrgan competent en matèria d’habitatge, regeneració urbana i sostenibilitat energètica residencial, facilita el foment, la promoció i l’impuls de l’habitatge en règim de cooperativa en el marc de l’economia social valenciana.

Per la seua banda, la Universitat de València-Estudi General col·labora a través de l’Institut Universitari d’Economia Social i Cooperativa (Iudescoop) amb el foment de la investigació científica en habitatge, impulsa publicacions, organitza i promou seminaris i cursos. També desenvolupa activitats formatives i proporciona assessorament científic i tècnic en relació amb l’economia social i cooperativa.

Així mateix, Fecovi, com a entitat associativa que pretén satisfer les necessitats d’allotjament de les persones i les famílies, està compromesa amb l’accés universal a un habitatge digne, el desenvolupament urbà sostenible i la cohesió social.

Aquest acord entra en vigor en el moment de la signatura i conclou la vigència el 31 de desembre de 2023.