Justícia, Interior i Administració Pública

La Generalitat i el CGPJ impulsen la formació contínua dels membres de la judicatura i la magistratura a la Comunitat Valenciana

02/06/2023
  • Totes dues entitats finançaran els cursos formatius amb 30.000 euros cadascuna
  • Addicionalment, la Generalitat aportarà 40.000 euros per a activitats formatives sobre violència de gènere, sexual i víctimes vulnerables

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per a la formació contínua de jutges i jutgesses i magistrats i magistrades amb destinació a la Comunitat Valenciana.

L’acord, vigent fins al 31 de desembre de 2023, propicia espais de reflexió entre els i les professionals de la judicatura i fomenta l’anàlisi i el debat en matèries que tenen especial interés per a l’exercici de la professió.

Totes dues entitats col·laboren en el finançament i l’organització dels programes de formació, als quals aporten, respectivament, 30.000 euros. Addicionalment, la Generalitat aportarà un màxim de 40.000 euros per a la celebració de l’activitat formativa sobre violència de gènere, sexual i víctimes vulnerables Seminari sobre violència contra les dones en totes les seues formes, les despeses del qual assumirà, amb excepció de les relatives a l’allotjament del professorat proposat pel CGPJ i els i les participants de la carrera judicial.

La formació es fa a través de l’Escola Judicial i prioritza les activitats relacionades amb violència de gènere, violència sexual i víctimes vulnerables, que aniran a càrrec en exclusiva de la Generalitat.

Són objecte del conveni totes les activitats de formació i de perfeccionament que es desenvolupen a través de congressos, seminaris, col·loquis i cursos, com les que impliquen la realització d’investigacions, publicacions i estudis que en contribuïsquen a la millora, amb la finalitat d’assolir una justícia eficaç que garantisca la tutela judicial efectiva dels drets i les llibertats de la ciutadania.

Tenint en compte el contingut de les activitats de formació i perfeccionament, es permetrà que hi assistisquen i hi participen els lletrats i lletrades adscrits a l’Advocacia de la Generalitat.

Així mateix, i pel que fa a la formació en matèria de violència de gènere, es permetrà l’assistència i la participació del personal de l’Administració de Justícia, els operadors i operadores jurídics relacionats amb l’Administració, així com les Forces i Cossos de Seguretat que designe la Generalitat.

La Conselleria de Justícia té entre les seues funcions proposar, gestionar i realitzar el seguiment dels plans de formació del personal transferit al servei de l’Administració de Justícia, a més de convenis i acords per a la formació de personal de la carrera judicial i fiscal, secretaris i secretàries judicials, així com personal professional de la justícia.