Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell autoritza un acord marc per al subministrament de medicaments anticoagulants

02/06/2023
  • El valor estimat del conveni per a la compra d’aquests fàrmacs per al control dels trastorns de sagnat és de 22,5 milions d’euros sense IVA
  • Es tracta del subministrament de medicaments d’ús humà de factor VIII de coagulació recombinant

El Ple del Consell ha autoritzat un acord marc per al subministrament de medicaments d’ús humà de factor VIII de coagulació recombinant, que s’empra per al tractament i la profilaxi de les hemorràgies en pacients amb hemofília A, amb destinació als centres dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

L’Institut Nacional de Gestió Sanitària (Ingesa) va licitar l’acord marc i, en una segona fase, les comunitats autònomes adherides havien de fer els contractes basats en aquest acord marc sense necessitat de convocar les parts a una licitació.

L’acord marc autoritzat ara pel Consell té una duració de dos anys amb possibilitat de pròrroga de màxim un any de duració. El nombre de lots adjudicats és de 10.

Aquesta licitació s’inclou en el pla d’actuació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a incrementar el percentatge de productes de compra centralitzada amb l’objectiu no només d’obtindre millors preus, sinó, i sobretot, per a obtindre els productes de més qualitat i més equitat i eficiència en les compres públiques, a més de complir amb la Llei 9/2017 de contractes del sector públic.

El valor estimat de l’acord marc és de 22.559.704,06 euros, IVA exclòs.

La mesura beneficia els centres sanitaris dependents de la Conselleria; les empreses licitadores que, en participar en convocatòries centralitzades, poden accedir a més oportunitats de negoci en un únic procediment i, sobretot, la ciutadania, tant professionals com pacients, que accedeix als productes de més qualitat en el mercat.