Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

La Generalitat obri al trànsit rodat el pas inferior a l’avinguda de Beniardà de Benidorm

01/06/2023
Obertura Beniardà
  • Les obres de supressió del pas a nivell del TRAM d’Alacant continuaran durant els pròxims mesos, però sense interrompre la circulació de vehicles
  • Aquesta actuació, finançada per la Unió Europea, compta amb un pressupost de 5.287.983,97 euros, IVA inclòs

La Generalitat ha obert a la circulació de vehicles, hui 1 de juny, el nou pas inferior que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està executant a l’avinguda de Beniardà de Benidorm.

Aquesta actuació, finançada per la Unió Europea, compta amb un pressupost de 5.287.983,97 euros, IVA inclòs, i comprén la transformació de l’actual pas a nivell del TRAM d’Alacant, de les línies 1 i 9, en un pas a nivell per a vianants, protegit amb senyals lluminosos i acústics, que tindrà un pas inferior per a vehicles.

Les obres van començar el mes de setembre passat i l’evolució correcta que hi ha hagut ha permés reduir al màxim el temps d’afecció directa a l’avinguda de Beniardà, que ha passat dels 14 mesos del projecte inicial a menys de 10 mesos. No obstant això, la resta de les actuacions en l’entorn continuaran sense afectar el trànsit de vehicles ni la circulació del TRAM d’Alacant.

La supressió del pas a nivell de l’avinguda Beniardà permet trencar la barrera que suposaven les vies per a accedir a la ciutat, tant per als seus veïns i veïnes com per als molts visitants que rep Benidorm al llarg de l’any.

El nou pas inferior disposa d’una secció tipus de dos carrils per sentit amb mitjana central, mentre que els itineraris per a ciclistes i vianants es conservaran en la superfície.

Al seu torn, l’actuació es completa amb l’execució de carrils de serveis secundaris que permeten l’accés al carrer de l’Estació, les parcel·les privades i l’aparcament dissuasiu municipal situat al costat de l’estació de Benidorm.

Aquesta obra forma part del conjunt d’actuacions que desenvolupa la Generalitat, a través d’FGV, amb l’objectiu d’eliminar passos a nivell en tota la seua xarxa, ja que constitueixen un dels principals focus de risc, tant per a la circulació ferroviària com per al trànsit rodat i de vianants de les xarxes del TRAM d’Alacant i de Metrovalencia.

Galeria d'imatges