Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Comerç

Economia concedeix 124.811 euros d’ajudes per a reformar els tres mercats municipals amb qualificació excel·lent de la Comunitat Valenciana situats a Alcoi, Ibi i Vinaròs

01/06/2023
  • També ha concedit 20.000 euros a Coinfer en el marc d’ajudes a agrupacions del comerç per a optimitzar els processos en les seues centrals de compres
  • Formen part de la convocatòria d’ajudes en matèria de comerç, consum i artesania per a 2023

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit un total de 124.811 euros d’ajudes per a reformar els mercats municipals de Sant Roc, a Alcoi (45.585,59 euros); Abastos, d’Ibi (35.181,59 euros) i el Mercat Municipal de Vinaròs (44.044,38 euros).

Aquestes ajudes han sigut concedides a les associacions que gestionen aquests mercats, que són els tres que han obtingut la qualificació de mercat excel·lent a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, la Conselleria també ha concedit 20.000 euros a Coinfer (Societat Cooperativa Industrial de Ferreters), en el marc de les ajudes a agrupacions de professionals del comerç per a optimitzar els processos logístics i la reducció de l’impacte mediambiental en les seues centrals de compres i els serveis per als professionals del comerç integrats.

Aquestes subvencions formen part de la convocatòria d’ajudes publicades el 3 de gener passat en el DOGV en matèria de comerç, consum i artesania per a 2023.

L’objectiu és continuar impulsant, promocionant i fomentant el comerç local i de proximitat i l’artesania a la Comunitat Valenciana, col·laborant per a modernitzar-los, actualitzar-los i digitalitzar-los, així com continuar donant suport a la defensa de les persones consumidores i les seues actuacions.

Aquestes ajudes van destinades a pimes, entitats intermèdies en matèria de comerç i artesania, entitats locals i associacions i federacions de persones consumidores i usuàries per al foment de la cooperació interadministrativa; l’adaptació d’infraestructures; la transformació digital mitjançant l’impuls del comerç electrònic, i la millora de l’equipament, la gestió i els serveis, tant en les àrees urbanes com en els entorns rurals. L’import total de la convocatòria ascendeix a 16.615.000 euros.