Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Dades d’atur registrat

Nomdedéu: “La xifra de persones desocupades és la més baixa des del mes d’octubre de 2008”

02/06/2023
  • En els primers cinc mesos de l’any, el nombre de persones desocupades a la Comunitat Valenciana ha descendit un 6,18 % (-21.793 persones) i des de 2015 la reducció ha sigut d’un 31,29 % (-150.705 persones)

El secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, ha informat aquest divendres que les xifres d’atur registrat del mes de maig a la Comunitat Valenciana, que ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social, indiquen que 4.526 persones han deixat d’estar inscrites com a demandants d’ocupació.

La xifra de persones desocupades, d’acord amb les dades oferides pel Ministeri, és la més baixa des del mes d’octubre de 2008, ja que se situa en 330.918.  

Així mateix, en els primers cinc mesos de l’any, el nombre de persones desocupades a la Comunitat Valenciana ha descendit un 6,18 % (-21.793 persones) i des de 2015 la reducció ha sigut d’un 31,29 % (-150.705 persones).

El secretari autonòmic ha assegurat que “la situació actual és infinitament millor” que en 2015. “Hem sigut capaços de desplegar un nou model de polítiques actives d’ocupació i situar el Servei Valencià d’Ocupació (Labora) com un referent al servei de les persones i del teixit productiu valencià”, ha assenyalat.

Quant als sectors, Nomdedéu ha informat que la reducció ha sigut especialment significativa en el sector serveis i també en la construcció i en la indústria.

La millora de la situació ha arribat també a tots els grups d’edat, especialment els més joves. Territorialment, la reducció més important de l’atur s’ha donat a les comarques d’Alacant, derivada de l’inici de la campanya turística d’estiu.

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu