Educació, Cultura i Esport
IVC Castelló

L’Auditori de Castelló tanca temporada amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana sota la direcció de Fabio Luisi

08/06/2023
  • El concert tindrà lloc el divendres 9 de juny a les 19.30 hores i comptarà amb les peces de Strauss ‘Metamorfosi’ i ‘Simfonia alpina’
  • El Museu de Belles Arts acull un concert del Col·lectiu d’Improvisació de Castelló amb Wade Matthews com a convidat
     

Cultura, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, tanca temporada a l’Auditori de Castelló aquest divendres, 9 de juny a les 19.30 hores, amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana sota la direcció d’un dels grans directors reconeguts internacionalment, Fabio Luisi.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha valorat “la gran temporada que hem tingut a l’Auditori posant-lo com un dels grans escenaris de clàssica del nostre territori amb la visita de grans orquestres de cambra i músics internacionals, i rebent regularment, com mai ho havia fet, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana”. Ha destacat que “el més important és que el públic ha respost a la nostra programació ampliant el nombre d’abonats i donant suport i mostrant la confiança de la qualitat de les propostes que hem programat”. 

L’Auditori de Castelló tanca amb un dels millors poemes simfònics de Strauss, la ‘Simfonia alpina’, interpretada per un convidat especial, Fabio Luisi, un dels grans noms de la direcció orquestral del nostre temps; prèviament podrem escoltar ‘Metamorfosi’, també de Richard Strauss. Luisi, titular de les simfòniques de Dallas i Nacional Danesa, ha sigut, a més, director principal del Metropolitan i director general de la Staatskapelle de Dresden, o de l’Òpera de Zuric. El mestre genovés brilla en qualsevol repertori. La seua tècnica sorprenent i la seua versatilitat, l’atenció a cada detall de la partitura i la refinada musicalitat són el seu segell distintiu. El ‘Cicle de l’anell’ al Metropolitan, que ja forma part de la seua extensa discografia i pels darrers dos títols del qual va rebre el Grammy, és considerat un dels referents wagnerians més importants dels últims anys.

El concert està inclòs dins de l’abonament de primavera de l’Auditori de Castelló. Les entrades soltes tenen un preu de 10 a 20 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de IVC. Recordem que quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló, o l’EACC, s’obté un tiquet ‘Entrada i +’ que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte que pot arribar al 50 %. 

Improvisació al Museu de Belles Arts de Castelló

El Museu de Belles Arts de Castelló continua amb els concerts ‘Free Impro’ a càrrec del Col·lectiu d’Improvisació Musical de Castelló. Aquest divendres 9 de juny, a les 19.30 hores, tindrà lloc l’últim dels concerts d’aquesta temporada, que comptarà amb la col·laboració d’un músic d’una llarga i brillant trajectòria, Wade Matthews. L’artista es dedica a la lliure improvisació des de fa dècades, col·laborant amb altres músics, a més d’improvisadors de dansa i imatge. Ha presentat la seua música, entre altres institucions, al Museum of Modern Art (Nova York), el Museu Reina Sofia (Madrid) i en festivals i concerts a Londres, Berlín, París, Estocolm, Chicago, etc. Doctor en Composició Musical i Electroacústica, Matthews és autor dels llibres ‘Improvisando: La libre creación musical’ i ‘El instrumento musical’, entre altres. 

L’accés és lliure fins a completar l’aforament.