Presidència
Tourist Info

El director general de Turisme visita el Punt Violeta Turístic de la Vila Joiosa

09/06/2023
El director general de Turisme visita el Punt Violeta Turístic de la Vila Joiosa
  • Un espai en el qual se sensibilitza i s’atén, s’informa i s’ajuda turistes i visitants víctimes de qualsevol classe d’agressió sexista
  • Aquests punts són un projecte fruit de la col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de les Dones

El director general de Turisme, Herick Campos, ha visitat aquest divendres el Punt Violeta Turístic de la Vila Joiosa, situat a la Tourist Info del municipi.

Es tracta d’un espai en el qual se sensibilitza el visitant, el turista i el resident, i s’atén, s’informa i s’ajuda persones visitants i turistes víctimes de qualsevol classe d’agressió sexista. La finalitat que té, per tant, és la de conscienciar, previndre i fer gaudir de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana sota el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista.

Aquests punts, que ascendeixen a 125 oficines adherides a 99 municipis de les tres províncies, són un projecte fruit de la col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de les Dones, que posen la seua confiança en la capacitat de comunicació dels informadors de la Xarxa Tourist Info, a la qual cosa se suma el coneixement d’idiomes i la coneguda ubicació, per davant, de les oficines de turisme per part de turistes i visitants.

Durant la seua visita a aquest espai, el director general ha agraït el treball de la Vila Joiosa per apostar per “ser una destinació segura també enfront de possibles agressions masclistes, tant perquè no es produïsquen per la resposta social i dels agents turístics, com per l’hospitalitat que també es bolcarà sobre les víctimes”.

Per a Campos és important que “aquesta hospitalitat també s’haja de dirigir a aquelles dones que han patit agressions fora dels seus llocs de residència, i poden trobar en la Comunitat Valenciana un espai segur enfront dels seus agressors”.

Finalment, cal assenyalar que Turisme Comunitat Valenciana col·labora també, juntament amb l’Institut de les Dones, per a impulsar els Punt Violeta en els festivals Mediterranew Musix, a més de fer-ho en la Xarxa Tourist Info.

Així mateix, durant el mes de maig passat, va tindre lloc una jornada formativa sobre El protocol d’actuació contra les agressions sexuals en espais d’oci de la Comunitat Valenciana, oberta a tot el sector turístic de la Comunitat Valenciana i disponible en el canal YouTube de GVATurisme.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats