Presidència

El Consell col·labora amb l’Ajuntament de la Vila Joiosa per a fomentar accions de promoció del producte turístic del municipi

07/07/2023
  • Turisme Comunitat Valenciana destina 40.000 euros per a fer valdre les festes municipals
  • Entre altres accions, dona suport a la digitalització immersiva del Desembarcament, acte més important de la Festa dels Moros i Cristians de la Vila Joiosa

El Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de la Vila Joiosa per a fomentar accions de promoció del producte turístic del municipi durant l’any 2023.

D’aquesta manera, Turisme Comunitat Valenciana destina un total de 40.000 euros a l’Ajuntament de la Vila Joiosa per a la realització d’actuacions de màrqueting col·laboratiu per a la promoció de l’oferta turística de la destinació, fent especial referència a la divulgació de les seues festes municipals.

Mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament de la Vila Joiosa es compromet a realitzar diverses actuacions, com ara la digitalització dels seus recursos turístics, en concret del Desembarcament, acte més important de la Festa dels Moros i Cristians de la Vila Joiosa, declarat d’interés turístic internacional i que se celebra durant la matinada del 27 al 28 de juliol.

Per a fer-ho, es duran a terme enregistraments efímers del simulacre d’aquest esdeveniment, que es faran prèviament a la data oficial, tindran fins promocionals i pivotaran entorn de continguts immersius 360º amb tecnologia addicional (realitat virtual i augmentada, mixta, fotogrametria, etc.).

Així mateix, el consistori també es compromet a desenvolupar diverses campanyes com la de tematització del Desembarcament, per mitjà d’una performance d’envergadura amb escenes que destacaran els aspectes i les característiques de la idiosincràsia de la Vila Joiosa.

A més, es compromet a la divulgació de la festa, mitjançant el repartiment de documentació a turistes i visitants durant la celebració del Desembarcament. Aquest acord també preveu una campanya infantil que divulgarà la cultura local festiva a través de contes innovadors que es repartiran durant els actes de la festa amb finalitats educatives.

Una altra de les accions que es durà a terme mitjançant aquest conveni és l’impuls de rutes per a conéixer l’origen i la realitat de les Festes de Santa Marta, que inclouran en l’itinerari punts turístics com ara la zona de les cases de colors, l’oficina Tourist Info, la platja i el Vilamuseu. Les rutes es realitzaran en diversos idiomes i aniran dirigides a residents i visitants.