Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Autoconsum energètic

Transició Ecològica sol·licita al Govern central una ampliació de 30 milions d’euros de les ajudes a l’autoconsum

11/07/2023
  • La Conselleria també fa un encàrrec a Vaersa per a accelerar el pagament dels expedients, després de complir les últimes fites de control

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha sol·licitat al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic una ampliació de pressupost dels programes lligats a l’autoconsum “amb la finalitat d’arribar a més cases i que més famílies valencianes es puguen beneficiar de l’energia verda, que és més econòmica i més sostenible”, segons ha indicat la consellera d’Agricultura, Isaura Navarro.

En la sol·licitud, la Generalitat demana a l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) 30 milions d’euros més per a la Comunitat Valenciana dels programes d’incentius lligats a l’autoconsum i a l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, així com a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Això se sumaria als 33 milions d’euros amb què ja compta la Comunitat Valenciana de les ajudes destinades a finançar inversions en instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable, en el sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector, amb emmagatzematge o sense emmagatzematge. Per tant, “estem parlant de més de 60 milions d’euros per a seguir en el camí de la transició energètica justa que ens permet avançar en descarbonització i estalviar en factura elèctrica”, ha explicat Navarro.

En aquesta línia, la Conselleria ha fet un encàrrec a l’empresa pública Vaersa per a agilitzar i accelerar el pagament dels expedients d’autoconsum després de superar les primeres fites de control.

Amb això es pretén que la ciutadania que compta amb els expedients ja resolts positivament es puga beneficiar al més prompte possible d’aquestes ajudes, que aporten un 40 % com a màxim del cost real de la instal·lació.