Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
PAU 2023

El 84,97 % de l’estudiantat que s’ha presentat a la prova extraordinària d’accés a la Universitat supera els exàmens

11/07/2023
  • La xifra total d’estudiants que s’han presentat al juliol a la PAU és de 4.426 alumnes, 1.456 dels quals s’han presentat només a la fase voluntària i 2.970 a la fase obligatòria
  • Els resultats es poden consultar en el portal de l’alumne a través d’aquest enllaç

El 84,97 % de l’alumnat valencià que s’ha presentat a la convocatòria extraordinària de juliol de les proves d’accés a la Universitat ha superat els exàmens. En total, dels i les 2.970 alumnes examinats de la fase obligatòria, han resultat aptes 2.531 estudiants.

D’altra banda, s’han presentat només a la fase voluntària de les PAU un total de 1.456 estudiants, 264 estudiants dels quals procedeixen de cicles formatius i 1.192, de Batxillerat. Amb la qual cosa la xifra global d’alumnes presentats a la convocatòria extraordinària de les PAU enguany ascendeix a 4.426 estudiants, cosa que suposa uns 350 més que en la convocatòria de l’any passat.

Quant als percentatges d’aprovats, la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) és el centre amb més percentatge d’alumnes aprovats, amb un 89,21 % d’aptes; en segon i tercer lloc empaten la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV), amb un 86,34 % d’aptes cadascuna; seguides de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), amb un 85,76 %, i la Universitat d’Alacant (UA), amb un percentatge del 77,18 % d’aptes.

La nota mitjana obtinguda per les i els alumnes que han superat la fase obligatòria de les PAU al juliol ha sigut de 5,273. En el cas dels homes, la nota mitjana ha sigut lleugerament superior a la de les dones, amb un 5,332 enfront del 5,221 de les dones.

Per universitats, la nota mitjana més alta ha sigut per a la UV amb un 5,400; els estudiants examinats a la UMH han obtingut una mitjana de 5,384; hi segueixen els estudiants presentats a l’UJI, amb una mitjana de 5,349; un 5,210 els i les estudiants de la UPV, i una mitjana de 4,997 han obtingut els estudiants examinats a la UA.

Les dades es poden consultar en el portal de l’alumne a través d’aquest enllaç, mitjançant l’usuari i la contrasenya que es proporciona a l’alumne en iniciar les proves. Les sol·licituds per a la revisió d’exàmens es presentaran els dies 12, 13 i 14 de juliol fins a les 14.00 hores.

La Comissió Gestora dels Processos d’Accés i Preinscripció publicarà la resolució de les revisions, incloent-hi, si és el cas, la tercera revisió, el dia 18 de juliol. La visualització d’exàmens s’estableix el dia 24 de juliol, prèvia petició realitzada els dies 19 i 20 de juliol.

Admissió universitats

El pròxim dia 14 de juliol es publicarà el resultat de la preinscripció a les universitats.

El termini per a presentar reclamacions serà de tres dies hàbils a partir de la publicació dels resultats, és a dir, els dies 17, 18 i 19 de juliol, i el període de reclamacions conclou el dia 19 a les 14.00 hores.

L’estudiantat que no haja obtingut plaça en els estudis que vol, i es trobe en llista d’espera, haurà de consultar les pàgines web corresponents de les universitats per a continuar confirmant el seu interés en la titulació que vulga.

L’alumnat que no obtinga plaça quan es resolga el procés de preinscripció amb l’assignació inicial o posteriorment, en la gestió de les llistes d’espera que realitzen les universitats, haurà de consultar les pàgines web d’aquestes universitats i posar-s’hi en contacte el mes de setembre per a sol·licitar les places que hagen quedat vacants.