Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Primera reunió amb el sector

Nuria Montes avança que l’1 de setembre es llançaran els nous codis del Bo Viatge per a les reserves de l’últim trimestre

01/08/2023
Nuria Montes avança que l’1 de setembre es llançaran els nous codis del Bo Viatge per a les reserves de l’últim trimestre
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme destaca la “unanimitat” de tot el sector en el manteniment d’aquest programa d’estimulació de la demanda
  • Montes assenyala que “aquesta primera presa de contacte amb el sector ha sigut molt positiva”

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha presidit aquest dimarts, a València, la primera reunió amb una àmplia representació de les principals associacions turístiques i hostaleres de la Comunitat Valenciana.

Una trobada que ha qualificat de “positiva i molt enriquidora per a analitzar la situació actual i plantejar perspectives de futur”, la qual ha servit com a primera presa de contacte i reunió de coordinació. De fet, durant la reunió s’han abordat alguns dels temes que preocupen el sector en aquests moments, com ara la falta de mà d’obra o la necessitat de mantindre el posicionament de la destinació Comunitat Valenciana.

A més, entre els temes tractats durant la reunió, ha destacat el manteniment del programa del Bo Viatge, una iniciativa que, tal com ja ha avançat durant aquests dies la màxima responsable de la política turística del Consell, continuarà, encara que “es reformularà per a maximitzar-ne l’efecte i arribar a més persones”.

En aquest sentit, Montes ha informat que durant aquesta primera presa de contacte “s’ha traslladat, d’una banda, la voluntat de prorrogar aquest programa durant 2024, després de comprovar el bon acolliment per part del sector i dels valencians; d’altra banda, es tractarà amb el sector la possibilitat de dur a terme alguns retocs quant a intensitat de l’ajuda i els dies a gaudir”.

La consellera ha argumentat que “l’objectiu ara és ajudar a desestacionalitzar”, i ha anunciat que “el dia 1 de setembre es llançaran els nous codis, els usuaris dels quals podran començar a fer les seues reserves per a gaudir-ho a partir del 18 de setembre i fins a finals d’any”.

A més, ha recalcat que “queden al voltant de 4 milions d’inversió per a aquest últim trimestre de l’any”. Per això, Montes ha demanat al sector que es comence a organitzar per a plantejar els seus paquets i propostes d’experiències i que el producte estiga preparat per a assumir aquestes peticions, que arribaran a partir del mes que ve.

Alta participació del sector en la reunió

En la reunió han participat representants de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV); les cambres de comerç; Conhostur; Ashotur; l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant (Apeha); l’Associació de Restaurants d’Alacant (ARA); l’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i Costa Blanca (Hosbec); l’Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries (Abreca); l’Associació de Restaurants de València; l’Associació Locals de Restauració i Oci d’Alacant (Alroa); l’Associació d’Empresaris i Hostalers de la Marina Alta; l’Associació d’Hostaleria de Torrevieja, i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Safor.

Igualment, també hi han assistit representants d’Aptur, Fotur, el Club d’Allotjaments d’Interior (Temps), l’Associació d’Agències de Viatge (Aevav), Avibe, Avalnet, Turiart, Música ProCV, l’Associació Provincial d’Hotels i Allotjaments Turístics d’Alacant (Apha), l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx, Introducing Castelló i la Federació de Càmpings de la CV, entre altres.

Galeria d'imatges