Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Labora llança aquest estiu prop de 80 cursos per a millorar l’ocupabilitat de les persones de la Comunitat Valenciana

04/08/2023
  • La matrícula és gratuïta i ja està oberta, així com les preinscripcions per a 900 cursos més de 23 famílies professionals diferents
  • Aquests plans formatius incidiran en els col·lectius més vulnerables per a qualificar-los en professions que demana el mercat laboral

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha llançat aquest estiu més de 80 cursos formatius en Punt Labora. Tots són gratuïts i, la gran majoria, atorguen certificats de professionalitat en completar-se. L’objectiu és fomentar l’ocupabilitat de les persones de la Comunitat Valenciana, en àrees laborals amb alta demanda de personal. A l’hora de concedir les places, tindrà prioritat la ciutadania desocupada en general, i els col·lectius vulnerables en particular.

Aquests nous cursos s’impartiran en 19 municipis diferents: Aldaia, Alacant, Almassora, Atzeneta del Maestrat, Benidorm, Bétera, Burjassot, Castelló de la Plana, Elx, Elda, Godella, Ibi, Llutxent, Nules, Orihuela, Paterna, Sagunt, Torrevieja i València. S’hi afigen més de 900 ofertes formatives planificades per a la resta de l’any en moltes altres localitats, que permeten sol·licitar la preinscripció. En alguns casos, el fet que s’impartisquen finalment dependrà del nombre de persones interessades.

El principal requisit d’accés és tindre feta la inscripció en Labora. A més, altres condicions poden ser: trobar-se en situació de desocupació, acreditar unes competències prèvies o un certificat de professionalitat del nivell anterior al que es pretén cursar i/o pertànyer a col·lectius considerats com a vulnerables per a l’accés al mercat laboral, en què s’inclouen persones amb discapacitat, aturades de llarga duració, joves sense experiència laboral, víctimes de violència de gènere, majors de 45 anys, en risc d’exclusió social, en situació de precarietat laboral o immigrants. A més, hi ha nombrosos cursos específics per a dones.

Una oferta formativa àmplia i diversa

El conjunt oferit és molt divers, perquè en l’apartat Formació de Punt Labora (o en l’app homònima) es poden trobar opcions formatives en molts punts del territori valencià, i classificades en 23 famílies professionals diferents: Activitats Físiques i Esportives; Administració i Gestió; Agrària; Arts Gràfiques; Comerç i Màrqueting; Electricitat i Electrònica; Energia i Aigua; Hostaleria i Turisme; Imatge Personal; Imatge i So; Indústries Alimentàries; Indústries Extractives; Informàtica i Comunicacions; Instal·lació i Manteniment; Fusta, Moble i Suro; Maritimopesquera; Química; Sanitat; Seguretat i Medi Ambient; Serveis Socioculturals i a la Comunitat; Tèxtil, Confecció i Pell; Transport i Manteniment de Vehicles, i Vidre i Ceràmica.

Davant de qualsevol dubte sobre com realitzar la inscripció en els cursos disponibles o fer una preinscripció en els pròxims, Labora ha publicat recentment un tutorial senzill. A més, aquest servei públic valencià brinda un servei d’orientació individualitzat, per a triar l’itinerari formatiu més adequat al perfil professional de cada persona, a través dels equips experts dels Espai Labora. La sol·licitud per a rebre aquesta orientació es pot tramitar en aquest enllaç, en l’opció Cursos de formació.

Labora ha destinat enguany uns 54.000.000 d’euros al Pla de formació, que promou la qualificació professional per a prop de 15.000 persones desocupades. Mostra així el seu compromís d’actualitzar l’oferta de cursos que disposa segons les necessitats socioeconòmiques de cada territori de la Comunitat. Això proposant programes altament rellevants, innovadors i adaptats al mercat laboral valencià, potenciant-lo al mateix temps que es millora la qualificació i la inserció laboral de la població.