Agricultura, Ramaderia i Pesca
Agricultura

Aguirre anuncia una línia d’ajudes dirigida als agricultors amb explotacions danyades per la fauna salvatge

04/08/2023
Aguirre anuncia una línia d’ajudes dirigida als agricultors amb explotacions danyades per la fauna salvatge
  • Expressa als agricultors el seu suport pels danys en els cultius i explica que, junt amb la Conselleria de Medi Ambient, l’FVMP i les organitzacions afectades, es buscaran solucions
  • Critica l’anterior Consell per la deixadesa en la gestió, que ha conduït a la situació actual

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha anunciat una línia d’ajudes destinada als agricultors les explotacions dels quals s’hagen vist danyades per l’acció de la fauna salvatge.

Així s’ha expressat el conseller després de visitar, junt amb el president d’AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, un camp de tarongers propietat d’un agricultor, greument danyat per senglars a la localitat de Picassent.

Durant la visita, José Luis Aguirre ha manifestat el seu suport cap als agricultors que pateixen danys per fauna en les seues explotacions i ha assenyalat “la sobrepoblació d’animals salvatges, com és el cas dels senglars, els cabirols, els conills i els flamencs, com un dels grans problemes que té l’agricultura valenciana, ja que provoquen pèrdues de molts milers d’euros als agricultors i, fins i tot, provoquen la desesperació”.

A més, Aguirre hi ha afegit que “determinades mesures com els ecorègims que es demanen als agricultors per a mantindre els camps amb una coberta verda són beneficioses, però hi atrauen aquestes plagues d’animals salvatges, que acaben buscant l’aigua, els degotadors i arrancant les arrels”.

Així mateix, el conseller ha apuntat als camps abandonats com un focus d’atracció de la fauna salvatge.

En el transcurs de la visita, José Luis Aguirre també ha criticat “la falta de gestió per part de l’anterior administració del Consell”.

No obstant això, ha assegurat que “el Consell actual farà costat als agricultors, les conselleries d’Agricultura i de Medi Ambient treballarem conjuntament en la cerca de solucions, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les organitzacions afectades, per a estudiar aquests problemes i poder frenar la situació”.

La proliferació de fauna salvatge en els cultius provoca diversos danys. En el cas dels senglars, fan forats que deixen les arrels dels arbres al descobert i n’ocasionen la mort, trenquen gomes de degoteig i fan desnivells que poden causar accidents de tractor o persones treballadores. En el dels conills, es mengen els brots i les mateixes plantes i les pastures del bestiar, entre altres danys. Els flamencs afecten les collites d’arròs.

Galeria d'imatges