Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
#40aniversariSAE

Eva Zapico uneix sàtira, drama, moviment i projeccions per a aprofundir en el ‘Coriolà’ de Shakespeare

24/08/2023
Eva Zapico uneix sàtira, drama, moviment i projeccions per a aprofundir en el ‘Coriolà’ de Shakespeare
  • El Centre Cívic acull aquest divendres, 25 d'agost, la tragèdia menys representada del dramaturg anglés
  • La programació d'Off Romà es completa amb la proposta circense ‘Baktana’ al Centre Cívic del Port de Sagunt

Sagunt a Escena inicia l'últim cap de setmana de programació amb dues propostes a l'aire lliure: ‘Coriolà’ i ‘Baktana’, que són, respectivament, un drama històric per a conscienciar sobre la repetició dels errors humans i una oda circense a la trobada amb l'altre. 

El dia 25, a les 22.30 hores, l'Auditori del Triángulo Umbral de Port de Sagunt serà l'escenari de ‘Coriolà’, en què se citen les intrigues, traïcions i ardits per ocupar el poder en la Roma imperial. L'actriu i directora valenciana Eva Zapico signa la versió que Iñaki Moral ha escrit del ‘Coriolà’ de William Shakespeare amb un elenc de sis intèrprets, text, moviment i projeccions. En aquesta proposta en plena vigència, la tragèdia conviu amb la sàtira en el retrat de l'abús de poder.

L'obra pertany, junt amb ‘Titus Andrònic’, ‘Juli Cèsar’ i ‘Antoni i Cleopatra’, a la producció dramàtica de l'influent poeta i dramaturg anglés ambientada en l'Imperi romà. ‘Coriolà’ és la seua tragèdia menys representada. Per a escriure-la, es va inspirar en la ‘Vida de Caius Marci Coriolà’, inclosa en la col·lecció biogràfica ‘Vides paral·leles’ de Plutarc.

Aquest mateix dia, a les 20.00 hores, al Centre Cívic del Port de Sagunt, Itamar Glucksmann i Ron Beeri obrin una finestra a la trobada de dos homes en ‘Baktana’. Un és malabarista, viu obsessionat pel seu món d'objectes volants i es comunica manipulant les seues maces. L'altre és acròbata i s'expressa a través del moviment. De malentesos a preguntes, la seua curiositat els porta a una trobada silenciosa de la qual sorgeix el desig d'anar cap a l'altre. Un duo d'èxit que ha girat per festivals d'Espanya i Europa en els quals han rebut aplaudiments.

Sagunt a Escena és un festival organitzat per l'Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i l'àrea de teatres de la Diputació de València. En la 40 edició, se celebra del 3 al 27 d'agost de 2023 al Teatre Romà i altres espais de Sagunt. Les entrades d'espectacles del Teatre Romà poden adquirir-se en <saguntaescena.ivc.gva.es> i també en les taquilles físiques del Teatre Rialto a València i de l'Ajuntament de Sagunt.

Sagunt a Escena compta amb el patrocini de Sagunt es Viu, la Regidoria de Turisme de Sagunt, Turisme GVA, Caixa Popular, l'Autoritat Portuària de València, Saggas i Fertiberia. A més, hi col·laboren Adetursa, NPS, València Plaza, Coca-Cola, Rodalia Renfe, Adif i botigues de l'Estació.

Galeria d'imatges